- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Kutyatár
Kutya mondja: vau!
Ember válaszol: nem értem.
/2005-02-10/  << Nyomtatható verzió >>
A múlt héten elkezdett párbeszédekkel folytatnám ma is, vagyis a kutyák általam (kissé humorosra vett) beszólásait, reagálását igyekszem valamilyen kitalált történet dialógusába ágyazva közreadni. Szerény megjegyzésként még annyit hozzátennék, hogy ezekből tanulva nem csak az ebekkel való kommunikációnkat könnyíthetjük meg, hanem általában véve is mutat egy olyan irányvonalat gondolkodásunkban, amely eleve feltételezi, hogy másnak esetleg más a véleménye ugyanarról a dologról.

Történet 1.

A gazdi a nyári rekkenő hőségben kitalálja, hogy a kutyája felfrissítéséhez a slaggal való kezelés a legjobb (de legalábbis leghumorosabb) módszer. A négylábú, viszont azok közé tartozik, akik nem kedvelik az efféle mókákat, s többre értékelnek egy árnyékos helyet, ahol lepihenhetnek.

- GAZDA: Na, gyere, te mopszli! Lásd, kivel van dolgod, kapsz egy kis vizecskét a nyakad közé.
- MOPSZLI: Csak ez kellett még! Éppen kezdeném megszokni a klímát, erre meg jön ezzel a hülyeségével. Nem látta a múltkor is, hogy mennyire utálom a jéghideg csapvizet?
- GAZDA: Gyerünk, tessék előbújni a veranda alól, vagy azt akarod, hogy ott locsoljalak telibe?
- MOPSZLI: Akarja a fene! Nincs valami dolgod, ez a legfontosabb, hogy engem molesztálj? Tudhatnád, hogy kicsi a bundám, és hajlamos vagyok a megfázásra. Röhej, de még ilyen kánikulában is tudok tüdőgyulladást kapni. Mért nem vettél inkább egy malamutot, az biztos locsoltatná magát ilyenkor?

Történet 2.

A vagány gazda minduntalan úgy sétáltatja a kutyáját, hogy az agresszívabban nézzen ki, mint amilyen. Amúgy is egy vadabb külsejű fajtáról van szó, de alapjában véve nem feltétlenül illenek rá ezek a domináns viselkedésjegyek - csak, ha erőszakkal ráaggatják.

- GAZDA: Cümm! (itt megpróbáltam hangutánzó szóval érzékeltetni, mennyire feszíti a pórázt a kutya, s a másik végén battyogó félnótás eljátssza, hogy alig tudja visszatartani, ehhez néha még "cümm"-getnie is kell)
- VAD JÓSZÁG: Gyönyörű a mai naplemente! Olyan költői, olyan fanyar. És ezek a sejtelmes illatok, talán csak nem egy hölgyike járt erre mostanában?
- GAZDA: Hé! (egyre bővül a szókincse) Nem kell! Maradsz! Hhö!
- VAD JÓSZÁG: Igen, a tegnapi lány nyomvonalát követem, effelől semmi kétségem. Igyekezzünk csak, hátha utolérnénk!
- GAZDA: Mondom, hogy nyughass! Oké! Nincs semmi, nincs semmi!
- VAD JÓSZÁG: Ez így nem lesz jó, ha ez a szerencsétlen itt mögöttem állandóan visszarángat, lemaradok a randiról. Stratégiát kell változtatnom. Eszerint, mostantól tényleg egy vérengző fenevad leszek, és akkor - úgyis ez a vágya - rohanhatunk bele a vakvilágba (no, meg a csaj után).
- GAZDA: Azannyát! Nem bírom tartani! Menjen arrébb, ne ingerelje, mert lehet, hogy én sem boldogulok vele! A múltkor is... (és mondja a marhaságait a közelben tébláboló embereknek, miközben haladnak egy számára ismeretlen, de a kutyus által nagyon is tudatosan meghatározott cél felé).
- VAD JÓSZÁG: Vau! Reszkessen mindenki! Szétmarom az arcotokat, meg ilyesmi! Hopp, egy tócsa, most sáros lett a frissen mosott bundám! Na, szép! Amíg őrültet játszom, oda lesz a vonzerőm.

Aztán a gazdi és kutyusa ellovagoltak a lenyugvó nap fényében, és reggelre, ki tudja, milyen vad tájakon fognak már járni. Valami ilyesmi szokott lenni a western filmek vége nem? Jövő héten találkozunk, addig is, jó ebezést!

Koppányi Szabolcs

  Kapcsolódó cikkek
- A magyar vizsla
- Boni, a skót juhász
- A pumi bemutatása
- Mit szabad, és mit nem - folytatás
- Mit szabad, és mit nem?
- Lulu, a németjuhász
- A picitől a versenyzőig
- A verseny
- Agility szabályok, pályamunka
- A karika, távolugró akadályok, asztal
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál