- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Regionális
Káté Gyula lett az összesített legjobb
Négy magyar győzelem a 49. Nemzetközi Bocskai István-Emlékversenyen
/2005-02-06/  << Nyomtatható verzió >>

Káté, a győzelme után
A korábbi napok előcsatározásai után szombaton, már a döntőkben mérték össze erejüket a 11 súlycsoport bokszolói a versenyen. Azaz, hogy csak kilencben, mivel a 81 és a +91 kilósoknál visszalépett a döntő egyik résztvevője (előbbinél a cseh Adamek, míg utóbbinál a magyar Kurtucz Csaba). Ezekben a súlycsoportokban, tehát csata nélkül szerezte meg az elsőséget Szűcs István, illetve Roberto Cammarelle.

A délután ötkor megkezdődő döntőkre, jó háromnegyed ház előtt került sor, és örömmel tapasztalhattuk, hogy a lázzal küszködő Csötönyi Sándor is ott feszít a VIP asztalnál - többek között Bochkor Gábor, és az Ő NAGY választottja, Anikó társaságában. Persze rajtuk kívül is ráakadhatott a figyelmes szemlélő sok ismert arcra, akik vagy feltűnést keltve, vagy a tömegbe vegyülve nézték a színvonalas küzdelmeket. A teljesség igénye nélkül, például a volt szövetségi kapitányt, Szántó Imrét, aztán a profik közül a világbajnok Miló Vikit, vagy éppen Nagy "Hóhér" Józsit is ott találtuk az eseményen.

A meccsek a 48 kilósok küzdelmével kezdődtek, és a mandulaműtétje miatt a versenyt kihagyó Bedák Pál távollétében a lengyel Maszczyk állhatott a dobogó legtetejére. A megosztott harmadik helyre egy helybéli kedvenc, Kalucza Norbert (DVSC) ért oda. Az erős (és hangos) csapattal érkező olaszoké lett az 51 kilósok elsősége, de egy kategóriával fentebb (54 kg), már magyar sikernek örülhettünk. Igaz, ezt el is várta a szakma Bedák Zsolttól, aki lengyel ellenfelét - kezdetben kicsit döcögősen, de aztán a pontarányt tekintve simán - le is győzte. Az 57 kilósoknál a törökök ünnepelhették versenyzőjüket (Kertész Henrik idén állt be a profik közé, így ő már értelemszerűen nem indulhatott), viszont a 60 kilogram döntője már igazi csemegének számított magyar szempontból is. A remek Dudás Tibor és a Káté Gyulától

Bedák (kékben) kemény
ellenállásba ütközött
"megszabaduló" (tudjuk, a mi fiunk feljebb ment egy súlycsoporttal) török Aydin csaptak össze az elsőségért. Sajnos a piros mezes Aydin rendlkívüli magabiztossága, valamint Dudás fegyelmezetlensége végül török győzelmet hozott, azonban a 26:13-as pontarány talán túlzottnak mondható. Ezután, a már említett Káté Gyula módszeresen "zaklatva" az olasz Cirillo-t, teljesen egyértelmű sikert aratott 64 kilóban. Pedig a cseles itáliaiak igyekeztek mindent bevetni (a kezdés után pár másodperccel megállíttatták a csatát, mert szerintük Káté kesztyűje nem volt megfelelő - esélytelen próbálkozás volt, a meccs szinte rögtön folytatódott tovább). A pontarány (33:7), egyébként talán ebben az esetben is kicsit eltúlzottnak tűnt, de ahhoz kétség sem férhetett, melyik srác a jobb ökölvívó. Cirillo időnként azt sem tudta, merre szaladjon az előre törő magyar elől, a közönség vérengzőbb része, pedig egyhangúlag a kiütést követelte Gyulától.

Tehát, már két elsősége volt a hazai  csapatnak, és még csak a rendezvény felénél tartottunk. A 69 kilósoknál a román Ionut diadalmaskodott török ellenfelével szemben, majd következett a nap örömteli meglepetése a 75 kilogrammban. Nagy András, már az elődöntőben letette a névjegyét, mivel a magyar bajnok Szellő Imrét verte ki, most pedig a török Muzaferrt is megleckéztette. Nem csinált semmi különöset, csak éppen keményen odaállt, és harcosan bokszolt. Itt is nagy különbség mutatkozott végül a két bunyós között (20-7), ám ez csöppet sem zavarta a nagyrészt magyarokból álló publikumot.


Dudást, néha le kellett hűteni
Aztán a következő meccs elmaradt, tehát hirtelenjében újabb magyar aranynak örülhettünk - bár, talán a 81 kilós Szűcs István is jobban szerette volna a ringben megnyerni a meccset. A nap (elvileg) utolsó előtti összecsapásán a 91 kilós Darmos József egy nagyon kemény meccsen kapott ki az orosz Chakhkievtől. A harmadik menetben, már többször is a vezetőbírónak kellet a mi versenyzőnk vérző orrát megtörölnie, s bár még mehetett volna tovább a küzdelem (a magyar srác sem volt azért adósa az orosznak), a trénere bedobta a törülközőt, Darmos, pedig szomorúan vehette tudomásul vereségét. A legvégére nem maradt csattanó, mivel a legfelsőbb súlykategória döntője is csak képzeletben játszódott le (Kurtucz Csaba nemrég épült fel térdsérüléséből, ám még nem tökéletes az a láb, s nem tudta vállalni az újabb ütközetet).

Zárásként dobogóra hívták az összesítésben legjobbnak választott bunyóst is, ez pedig a mi Káté Gyulánk lett, méghozzá teljesen megérdemelten. Színvonalas tornát láthattunk, melyen összességében jól szerepeltek a magyarok, csak a feladott meccsért kár, valamint Dudás (megnyerhető) döntőjéért. Viszont a klasszisok általában hozták magukat, és Nagy személyében egy fiatal meglepetésembert is láthattunk a kötelek között.

Végezetül, álljon itt értékelés gyanánt egy Miló Viktóriával készített mini-interjú, majd a döntők rövid leírása a számok nyelvén.


Nagy András, a meglepetésember
- Melyik meccs tetszett a legjobban?
MILÓ VIKI: Elsősorban az olimpián szereplők miatt jöttem el, vagyis Bedák Zsolti (Pali, sajnos nem bokszolt, pedig rá is kíváncsi lettem volna), Káté Gyuszika teljesítményét akartam főleg látni. Tetszett is a meccsük, s Gyuszi tényleg remekül vívta meg a döntőt, egyértelműen jobb az olasznál. Aztán, nagyon szeretem még Szellő Iminek a bunyóját, de ő ma már nem lépett ringbe, tegnap, pedig nem láttam a meccsét - viszont úgy hallottam, hogy talán beteg volt egy kicsit.

- Én meg azt hallottam, hogy Dudás Tibi túl sokat foglalkozott a meccs közepén bekapott intéssel, és fejben vesztette el a csatát. Mit szólsz ehhez?
MILÓ VIKI: Igen, lehet benne valami. Egy olyan alkatú embernek, akit lelkileg megvisel egy ilyen vitatott bírói döntés (bár ismerjük el, talán nem ezen múlott), annak jobban oda kellene figyelnie arra, hogy fejben rendezze magával ezeket a szituációkat. Ott, talán feladta a meccset, nem sikerült túllépnie ezen a problémán. (Ezt, egyébként alátámaszthatja az is, hogy még az eredmény kihirdetésénél is az említett intést kérte számon a bírótól - a szerző.)

- Ennyit a fiúkról, és most halljuk, hogy mi van veled mostanában!
MILÓ VIKI: Köszönöm szépen, jól vagyok. Illetve egyre jobban, mert a sportsérüléseim kezdenek rendbe jönni (a lábammal és a vállammal voltak gondok), és - bár a helyszín és az időpont még nem publikus - a következő meccsemre tréningezek, amit Belinszki Krisztinával fogok vívni 49 kilóban. Két világbajnok küzdelme, mely címmérkőzés lesz egyben, de amíg a szerződések nincsenek aláírva, addig természetesen ez még nem tekinthető biztosnak. Én, mindenesetre már javában készülök rá.

A döntők (akinél a nemzetiség nincs feltüntetve, az magyar, a győztesek vastaggal szedve):

48 kg: Maszczyk (lengyel) - Tudós Gábor p. gy. (23:15).
51 kg: Picardi (olasz) - Gojan (moldáv) p. gy. (27:6).
54 kg: Bedák Zsolt - Rogowski (lengyel) p. gy. (29:17).
57 kg: Bogürcü (török) - Ganejev (orosz) p. gy. (13:8).
60 kg: Aydin (török) - Dudás Tibor p. gy. (26:13).
64 kg: Káté Gyula - Cirillo (olasz) p. gy. (33:7).
69 kg: Ionut (román) - Ülüsoy (török) p. gy. (20:10).
75 kg: Nagy András - Muzaferr (török) p. gy. (20:7).
81 kg: Szűcs István - Adamek (cseh) mérk. nélkül.
91 kg: Chakhkiev (orosz) - Darmos József feladta a 3. m-ben.
+91 kg: Cammarelle (olasz) - Kurtucz Csaba mérk. nélkül.

Jobbra fent lévő Képsorozatunkban a döntők érdekes jeleneteiből igyekeztünk szemezgetni.

Forrás: dip.hu (Koppányi)

  Kapcsolódó cikkek
- Katonák a gátakon
- A Bocskai az ár ellen
- Gyomaendrődön a Bocskai
- Szolnokra indultak Bocskai Lövészdandár katonái
- Hidvégi a WBF világbajnoka lett
- Barrera ellenfele megsérült
- Herelius a Felix-Promotionnél
- Eredmények és tervek
- Madár könnyebb ellenféllel kezdi az évet
- Klicsko lett az ukrán szövetség elnöke
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál