- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Kutyatár
Mit szabad, és mit nem - folytatás
Kutyusokhoz való viszonyulásunk apró szépségeiről
/2005-02-03/  << Nyomtatható verzió >>

Tisza Sándor József
festménye
A múlt héten elregéltem egy-két saját sztorit, most pedig engedelmükkel folytatnám a sort. Ezekből le lehet szűrni, hogy mennyire csak a mi nézőpontunkból szemléljük az ebek viselkedését, pedig ha egy kicsit az ő fejükkel is tudnánk gondolkodni, akkor kevesebb gondunk akadna velük, és több örömünk telne bennük.
Lássunk egy-két kitalált szituációt, melyben igyekszem az ember, valamint a kutya véleményét is "papírra" vetni, némi humorral fűszerezve.

Történet 1.

Az agybajos gazdi a kertben csendesen ásítozó bernáthegyin tölti ki haragját, melynek egyébként semmi köze sincs az ebhez. Kiabál vele, meg hasonlók.

GAZDI: Mondtam már neked, hogy ne áss a virágok között, te szőrcsimbók! Az anyád úristenit!
KUTYA : Tudhatnád, te félművelt, hogy mi, bernáthegyiek nem a kaparászásunkról vagyunk híresek. Meg különben is, mit érdekelnek engem azok a nyeszlett virágok. A kerítést kéne megcsinálnod, és akkor nem jönne át Roger, a foxi a szomszédból, egy kis ásás végett.

GAZDI: Meg amúgy is, a levedlett szőrcsomóidból már rohadtul elegem van, te nagy tohonya!
KUTYA: Nana, a sértéseket talán mellőzzük! Újabb baklövésed a fejedre szálljon, mivel most köztudottan tél van, és a ruházatom ilyenkor csak növekszik, és nem fogy. Amúgy meg neked is lenne mit leadnod a pocakodból.

GAZDI: Most meg mit nézel ilyen meredten, tán érted, amit mondok? Szép is lenne, még tán válaszolnál is valami dörgedelmeset, mi?
KUTYA: Hidd el, te figura matyi, csak az első osztályú neveltetésem akadályoz meg abban, hogy ne idézzek egy bizonyos klasszikust, aki az emberi gyarlóságról mereng. Egyébként, meg jól megharaplak, ha tovább járatod feleslegesen a bagólesődet, aztán, majd sírhatsz!

És így tovább, és így tovább.

Történet 2.


Hát, kell rá ruha?
A másik szösszenetünk alaphelyzete az, hogy egy pudli nem akarja "felvenni" a gazdasszonya által ráerőltetni kívánt kötött ruhácskát - nyáron.

GAZDASSZONY: Jaj, te kis bohó, hát nem akarok neked rosszat! Csak dugd ide be szépen az egyik lábacskádat, aztán meg a másikat is kérem szépen!
PUDLI: Eszed tokját, te agyonrúzsozott nyanya! Nem látod, hogy hétágra süt a nap? Meg amúgy sem megy a ciklámen-narancs színösszeállítás a frizurámhoz.

GAZDASSZONY
: Hát illik így viselkedni velem, te utyuli-mutyuli? Hát nem szereted a te gazdidat? Hát ezt érdemlem én tőled?
PUDLI: Ezt nem hiszem el! Már megint lelki síkra tereli a dolgot. Mindig ezzel jön elő, ha már nem tud másként hatni rám. Hiába, a jó szívem fog egyszer a sírba vinni.

GAZDASSZONY
: Na, hát a kis masnit is elhagytuk a múltkor sétálás közben, most meg ezzel a szoknyácskával nem jutunk dűlőre, ejnye-bejnye!
PUDLI: Haha! Rájöhettél volna már, hogy azt a csúf szalagot emlékül adtam a hódolómnak. Legalább lesz valamilye tőlem annak a korcs, de igen szép testű flótásnak.

GAZDASSZONY
: Akkor most még egyszer nekiveselkedünk, tehát az egyik lábacskád, aztán meg a másik…
PUDLI: Na jó, már megint ő nyert! Ez sohase unja meg, így mindig nekem kell engednem - egyébként meg talán nem is rossz ez a ruci, ha jobban megnézem. Egy kis igazítás itt, egy kis karcsúsítás ott…

Ez volt az e heti Kutyatár, s akinek tetszett, az eheti. A nem titkoltan a kutyákat védő hozzáállásomért elnézésüket kérem, de hát legyen már talán nekik is érdekérvényesítő fórumuk, melyet pillanatnyilag én látok el ebben a verbális formában. Találkozunk jövő héten, amikor is még nem tudom, hogy miről fogok írni, de egy biztos, a kutya lesz a főszereplője.

Koppányi Szabolcs

  Kapcsolódó cikkek
- A magyar vizsla
- Boni, a skót juhász
- A pumi bemutatása
- Kutya mondja: vau!
- Mit szabad, és mit nem?
- Lulu, a németjuhász
- A picitől a versenyzőig
- A verseny
- Agility szabályok, pályamunka
- A karika, távolugró akadályok, asztal
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál