- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Harcosok klubja
Csajok a csúcson!
Formában a Vezér Fitness lányai
/2005-01-26/  << Nyomtatható verzió >>

Csige Kata
Ha valaki meghallja a fitness szót, rögtön olyan csodaszép magyar lányok jutnak eszébe, mint Béres Alexandra, Kállai Ildikó, Kordé Emese, Palatinusz Tünde, vagy a szlovák-magyar világsztár, Tímea Majorova.
Néhány éve kis városunkban is elkezdte bontogatni szárnyait a testkultúrának eme területe, s mint azt a cikkben szereplő képek is tanúsítják, a mi lányainknak sem kell szégyenkezniük. Sőt! Csige Kata, Kovács Zsuzsa Teodóra és Rózsa Ágnes személyében már olyan hölgyekkel is "rendelkezünk", akik jó eséllyel veszik fel a harcot fővárosi vetélytársaik ellen, s pályázhatnak arra, hogy világversenyeken képviseljék majd a Debrecent.
A Vezér Fitness egyik tulajdonosa, Kecskés Melinda indította be a versenyszerű fitness edzéseket, s az elején még maga is részt vett különböző tornákon, de idő hiányában, ma már inkább a tanítványaira koncentrál. A debreceni klub a kemény munkának köszönhetően, szépen, lassan eljutott oda, hogy versenyzői ma már állandó résztvevői a legrangosabb hazai tornáknak. Mint azt Melindától megtudtuk, három kategóriában zajlanak a versenyek: fitness, fitness-forma és fitness-modell. A fitnessben a fürdőruhás bemutató mellett - ahol a zsűri az izmokat szemrevételezi - komoly anyagerősségű, erőelemeket tartalmazó gyakorlatokat is be kell mutatniuk a versenyzőknek, míg a fitness formában "csak" az izmok arányosságát, és a szálkásítást vizsgálják a bírák. Ahhoz, hogy a fitnesses lányok a legrangosabb versenyeken is elindulhassanak, hosszú éveken át tartó gyakorlásra van szükség, ahol a napi edzés a minimum, de a megmérettetés előtt, már napi két tréninget is el kell végezni. A gyakorlások során, időben azonos szerepet kap az izmok erősítése, és a gyakorlatok elsajátítása. A színpadon bemutatott produkcióhoz hihetetlen koncentrációra van szükség, hiszen az erőelemeket szépen, hosszan ki kell tartani, mert csak így jár maximális pont a zsűritől.
A Vezér Fitness egyik legeredményesebb versenyzője, Kovács Zsuzsa Teodóra három

Kovács Zsuzsa
Teodóra


éve ismerkedett meg a fitnessel, de előtte több mint egy évtizedig balett és aerobik foglalkozásokon vett részt, mely kitűnő alapot jelentett a mostani kemény edzésekhez.
Zsuzsa elhivatottságára jellemző, hogy versenyidőszakban már kora reggel - munkába menet előtt - az edzőteremben van, s elvégzi a számára előírt penzumot, majd délután újra nekiveselkedik a kemény edzéseknek.
Eredményekben nem marad el Zsuzsa mögött Csige Kata sem, aki e Debreceni Egyetem elsőéves hallgatója, s két éve veszi igazán komolyan a fitnesst. Az ő sport előéletében a kosárlabda, a röplabda és a néptánc játszott meghatározó szerepet. Talán ennek is köszönhető, hogy az ifjú hölgy olyan kiváló testi adottságokkal rendelkezik, mint kevesen az országban, s ha ehhez rengeteg munka is párosul, akkor a legeredményesebb magyar versenyzők közé kerülhet.
A táplálkozás sem egyszerű dolog a hölgyek számára, az alapozó időszakban, amikor az izomtömegnövelés a cél, a fehérhúsok mellett komoly szerepet kapnak a vitaminok, a táplálékkiegészítők és a kreatin is. Az izomtömegnövelő tréningeket Melinda férje, Kecskés Zoltán, az egykori súlyemelő olimpikon végezteti a lányokkal, de amikor a "finom hangolásra" kerül a sor, akkor újra az edzőnőre hárul a nagyobb szerep. Ilyenkor be kell vetni minden női praktikát, hiszen a kemény edzések és a verseny előtti fogyókúra miatt, nagyon kell a szigor, vagy éppen a jó szó a lányoknak. A sportolók fogyókúráját ne úgy képzeljük el - hiszen 6-10 kilót is leadnak egy verseny előtt -, mint amikor az átlagember próbál megszabadulni felesleges kilóitól. A megmérettetés előtti hetek koplalása, néha az inkvizíciós időket idézi, s az idegi feszültség mellett, az edzéseken ugyanúgy helyt kell állni, mintha tele lenne a pocak. A legkritikusabb időszak mégis a színpadra lépés előtti óra, ekkor az adrenalin már az egekbe szökik. A versenyzők bekenik a testüket barnító krémmel - ami kiemeli az izom tónusait -, elvégeznek jó néhány "izompumpáló" gyakorlatot, és természetesen felveszik a falatnyi fürdőruhát, majd izgatottan várnak a sorukra, hogy bemutathassák azt a másfél perces gyakorlatot, melyet hosszú hónapokig gyakoroltak.

Rózsa Ágnes
Sajnos itt is, mint minden pontozásos sportágban, a versenyzőknek szembesülniük kell néha a zsűri érthetetlen ítéleteivel, s tudomásul kell venniük azt is, hogy a vidéki versenyzőknek kizárólag akkor van esélyük a győzelemre, ha klasszisokkal jobbak jól menedzselt fővárosi ellenfelüknél. A felháborodott szurkolók - akik szépszámmal kísérik el a lányokat a versenyekre - az eredményhirdetés után sokszor adnak hangot nem tetszésüknek, s érthetően, néha nem a legszalonképesebb módon teszik ezt. De mit sem ér a felháborodás, nagy a tét, ádáz "kenyérharc" folyik a sportágon belül. A táplálékkiegészítőket gyártó cégek által kínált reklámszerződések jó pénzt hoznak a konyhára, s az sem mellékes, hogy a győztes versenyzőket menedzselő klubok az érdeklődés középpontjába kerülnek.
Zsuzsától azonban azt is megtudtuk, amikor a színpadon 4-5 ezer néző előtt bemutatja gyakorlatát, és átveszi a neki járó érmet - valamint bezsebeli az elismerő férfipillantásokat -, akkor elfelejti a felkészülés minden nyűgét, baját, az elfogult pontozókat, s új lendületet kap a folytatáshoz.
Melinda nevetve megjegyezte, a verseny után a lányok hihetetlen mennyiségű ételt tudnak elpusztítani, egyik kezükben hatalmas tábla csoki, másikban sült csirke, s ha lenne harmadik kezük, még talán az is tele lenne.
A beszélgetés során szóba került a férfi magazinokból jól ismert fitness versenyző, Serényi Krisztina is, aki a versenyzések mellett, állandó plasztikai műtéteivel hívja fel magára a figyelmet, s nem biztos, hogy ez jó propagandája a sportágnak. A témával kapcsolatban néhány kulisszatitkot is elárultak a lányok, az embert próbáló edzések hatására a zsírszövet átalakul, szinte eltűnik a keblekből, ezért sok esetben orvosi beavatkozásra kerül sor, de ez teljesen elfogadott a szakmán belül, hiszen a szép idomok alapfeltételei a versenyeknek.
A debreceni Vezér Fitness klubban igyekeznek az élversenyzők mellett az utánpótlást is kinevelni, jelenleg három tehetség bontogatja szárnyait Kecskés Melinda keze alatt. Jancsik Réka, Suhajda Mária és Szuravecz Zita még az elején tartanak az útnak, de nagy valószínűséggel már ebben az évben rajthoz állnak majd az országos versenyeken.
A beszélgetés végén Kecskés Melinda elmondta, a 2005-ös évben legalább két

Kecskés Melinda
dobogós helyezést vár az országos bajnokságon, elsősorban Csige Katától és Kovács Zsuzsától reméli az érmeket. Az idei évnek különös jelentősége lesz, Magyarország rendezi ősszel a fitness-forma világbajnokságot, ahol a házigazda jogán három hazai versenyző is elindulhat. 
A Vezér Fitness versenyzői azért küzdenek majd a válogatóversenyeken, hogy bekerüljenek a nemzeti csapatba, ami óriási előrelépés lenne a debreceni fitness történetében.
A dip.hu nevében kívánunk Kecskés Melindának és tanítványainak sok sikert az idei versenyekre, reméljük nemsokára további szép sikerekről számolhatunk be portálunkon.

A Vezér Fitness lányainak eredménylistája:
Kovács Zsuzsa Teodóra: Royal SFR-kupa III. hely (fitness-forma)
Magyar Bajnokság IV.hely (fitness)
Csige Kata: Nemzetközi Tisza-kupa II: hely (fitness-modell)
Rózsa Ágnes: Országos verseny III: hely (fitness-modell)

BéZé
Forrás: dip.hu


  Kapcsolódó cikkek
- Sándor Tamást igazi profivá érlelték a külföldön töltött évek!
- I. Henrik a trónra tör!
- A mélység titka
- Szelek szárnyán
- A "Hóhér"és a "Zsivány" keményen készül az új kihívásokra
- Szabó Beáta az ökölvívó Európa-bajnokságra készül
- Aikidó videók: UdekimeNage2
- Sidó Csaba 25 éve szolgálja a debreceni labdarúgást
- Aikidó videók: UdekimeNage1
- Aikido videók: TenChiNage
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál