- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Harcosok klubja
A "Hóhér"és a "Zsivány" keményen készül az új kihívásokra
/2005-01-18/  << Nyomtatható verzió >>

Nagy Zsolt, Somlai Miklós
és Nagy József 
Szerkesztőségünkben vendégül láttuk a Somi Box Klub két legsikeresebb versenyzőjét, Nagy "Hóhér" Józsefet és Nagy "Zsivány" Zsoltot, valamint mesterüket, Somlai Miklóst.
Sportot szerető olvasóink talán felkapják a felkapják a fejüket, hogy mit keres Nagy Józsi a debreceni ökölvívó klubban? A "Hóhér" tizenhat évnyi sikeres együttműködés után, békében vált el edzőjétől, Gábor Lászlótól, akinek nagyon sokat köszönhetett pályafutása során.
Az év eleji beszélgetésen az ökölvívókkal és trénerükkel értékeltük a 2004-es évet, valamint rákérdeztünk az ez évi célkitűzésekre is. A dip.hu megkérdezte a Felix-Promotion tulajdonosát, Rácz Félixet is, hogyan értékeli a két öklöző teljesítményét, s milyen szerepet szán nekik a közeljövőben. Kezdjük a sort, az IBF interkontinentális bajnokával, Nagy Józseffel. Kérlek, értékeld az elmúlt évben nyújtott teljesítményedet!

Nagy Józsi: - Úgy érzem, sikerként könyvelhetem el a 2004-es évet, sikerült megszereznem a magyar bajnoki címet, majd később, az IBF interkontinentális bajnoki övét is begyűjtöttem.
Arra külön büszke vagyok, hogy ilyen gyorsan - Magyarországon ennyi idő alatt nem jutott el idáig senki - sikerült bezsebelnem egy komoly szervezet bajnoki címét. Sajnálom, hogy a Felix-Promotion rangsorában csak a harmadik helyen végeztem.

Sok-sok sikerrel megvívott év után edzőt váltottál, Gábor László helyett most már Somlai Miklós irányítja a tréningjeidet. Az edzőváltás stílusváltást is jelent?

Nagy Józsi: - Az edzőváltás ellenére, igyekszem ebben az évben is azt a fajta, ütős, harcos stílust folytatni, amely idáig is jellemezte a bunyómat. Új edzőmmel, Somlai

Nagy "Hóhér" József
Miklóssal gyorsan megtaláltuk a közös hangot, egy kicsit másfajta edzésmunkát végzek vele, de a lényeg, az nem változott. Az edzéseken többet gyakoroltatja velem a védekezést, ő erre nagy hangsúlyt fektet.  Jót tesz a hangulatomnak az is, hogy többen vagyunk az edzéseken, s ez általában átsegít a nehézségeken. A szakmai munkát illetően, azzal tisztában vagyok, hogy a védekezésemen javítanom kell, de az az igazság, hogy az eddigi mérkőzéseimen még nem igazán tettek próbára. A profik között még nagyon sok tanulni valóm van, de ha megy a védekezés, a többi már nem okoz nekem problémát.

Hajdúhadházon nem volt megfelelő kesztyűpartner az edzéseken, a Somi Box Klubban viszont többen is tudnak veled dolgozni. (Papp László, Szabó Titusz, Gergely Imre) Javíthat ez a speciális állóképességeden?

Nagy Józsi: - Olyan nagy változás azért nem történt, mert ha lehetett, eddig is bejártam Debrecenbe a srácokhoz kesztyűzni, és többször átmentem Nyíregyházára is edzeni.
A felhozó mérkőzésekre a csapattársaimmal való edzés azt hiszem elég lesz, de ha komolyabb címmeccsre készülök, akkor mindenképpen edzőtáborba kell majd tréningeznem.
Rácz Félix ebben az évben is biztosított ilyen lehetőséget számomra - az IBF kisvilágbajnoki címmeccs előtt -, de akkor, különböző okok miatt nem tudtam élni a lehetőséggel. 

Milyen tervekkel vágsz neki a 2005-ös évnek?

Nagy Józsi: - Az IBF nem egy "piskóta" szervezet, tudom, hogy nem lesz könnyű megtartani az övemet, de ha ezt a munkát folytatom, és nem jön közbe sérülés, akkor sikerülni fog. Én szeretnék 2005-ben legalább öt meccset vívni. Ez, azonban nem csak rajtam múlik, a döntés a menedzserem kezében van.

Folytassuk a sort, a magyar ökölvívás egyik legtehetségesebb képviselőjével, a sokszoros korosztályos magyar bajnok, Nagy "Zsivány" Zsolttal.
Rácz Félix nagyon meg volt elégedve a 2004-es teljesítményeddel, s 2005 végére címmeccset helyezett kilátásba. Úgy érzed, készen állsz egy ekkora megmérettetésre?Nagy "Zsivány" Zsolt
Nagy Zsolt
: - A tavalyi esztendőt én a tanulás évének tekintem, öt mérkőzésből, ötször sikerült győznöm! Aránylag könnyen átálltam a profi stílusra, hiszen amatőr koromban is profikkal edzettem. (Komjáthy, Matolcsi) Azt gondolom, az első lépcsőre felléptem, várom a nehezebb ellenfeleket. Most már hat meneteket bokszolok, szeretnék olyan bunyósokat, akik ellen végig lehet küzdeni az időt. Tudom, hogy még vannak hiányosságaim, Józsihoz hasonlóan, nekem is a védekezésen kell javítanom. A támadások befejezése után, nem szabad leengedni a kezemet. Szeretném megszerezni súlycsoportomban a magyar bajnoki címet, s ha a menedzserem úgy látja jónak, akkor a junior világbajnoki címet is megpályázom.

A hazai szorítókban ki az a bunyós, aki ellen szívesen oda állnál verekedni?

Nagy Zsolt: - A nyíregyházi Mészáros András ellen szívesen kipróbálnám magam. Az egy "húzós" kis meccs lenne, néhány felhozó mérkőzés után bátran elvállalnám.

Az ökölvívók után, a debreceni sikeredzőt, Somlai Miklóst faggattuk. Kérem mester, értékelje Nagy Zsolt, tavalyi évben nyújtott teljesítményét!

Somlai Miklós: - Zsolti amatőrként hatszoros korosztályos bajnok volt, s rövid idő

Az edző, Somlai Miklós
alatt átállt a profi bunyóra. Kitűnő fizikai adottságokkal rendelkezik, s megalkuvást nem ismerő harcmodora alkalmassá teszi arra, hogy nagyon szép eredményeket érjen el. A kombinatív készsége rengeteget fejlődött, szereti a közelharcot, s most már sokkal többet használja a jobb kezét is. A beszélgetés során már többször szóba került a védekezés, de azt tudom mondani, hogy egy profi bunyósnak ez az alap, amit mindenképpen meg kell tanulnia. Itt csak egyszer lehet hibázni, aztán már a földön találod magad! Nagyon sokat gyakoroljuk a védekezésből való visszatámadást, próbáljuk az öklözését folyamatossá tenni. Mindent összevetve, nagyon meg vagyok elégedve Zsoltival, szorgalmas, fegyelmezett, s mindig betartja a taktikai utasításokat.

Beszéljünk egy kicsit az "új tanítványáról", Nagy Józsiról is. Meglepődött, amikor az ökölvívó felkérte edzőjének?

Somlai Miklós: - Megmondom őszintén, meglepett, nem tudtam, hogy szakított eddigi edzőjével. Egy dolgot azonban szeretnék leszögezni, nem én kerestem Józsit, nem én csábítottam a klubhoz. Természetesen nagyon örültem, hogy engem választott, s igyekszem mindent megtenni azért, hogy a jövőben is a mostanihoz hasonló eredményeket érjen el. Harcos, kemény bunyós, aki nagyon tud küzdeni a ringben, de újra csak a védekezésről kell beszélnem, nála is mindenképpen javítani kell ezen a dolgon. Higgadtabban kell öklöznie a ringben, nem szabad rárohannia az ellenfelére, mert ezen a szinten már keményen "büntetik" az ilyen meggondolatlanságot. Józsinak meg kell hagyni az eredeti stílusát, őt nem szabad korlátok közé szorítani, de az elmondott dolgokra oda kell figyelnie.

Jelenleg, a felkészülés milyen fázisában vannak az öklözői?

Somlai Miklós: - Most a munka elején tartunk, elsősorban a fizikai felkészítésre helyezzük a hangsúlyt. Egy héten nyolc tréningünk van, többször megyünk konditerembe, és a futópályán is meghajtom a srácokat, a kesztyűzés majd később kerül műsorra.

Az emberek azt gondolják, hogy a profi ökölvívók jól fizetett sportolók. A Somi Box Klub milyen támogatói háttérrel rendelkezik?

Somlai Miklós: - Sajnos nem vet föl bennünket a pénz, sőt… Az egyetlen komoly támogatónk a Hőszolgáltató Rt., ők biztosítják számunkra az ingyenes termet, amely éves szinten legalább hárommillió forintos kiadást jelentene. Ezért, ezúton is szeretnék köszönetet mondani Csonka Tibor igazgató úrnak. Szeretném megragadni az alkalmat arra is, hogy felhívjam a megye és a város vállalkozóinak figyelmét, hogy Debrecenben működik az ország egyik legeredményesebb profi ökölvívó klubja. Várjuk a támogatókat és szponzorokat, úgy gondolom, versenyzőink jó reklámot jelentenének bármelyik cég számára, hiszen mérkőzéseiket a televízió jóvoltából több millióan kísérhetik figyelemmel.

A versenyzők és az edző után, a Felix-Promotion első embere, Rácz Félix mondta el véleményét az általa menedzselt két bunyósról.


Rácz Félix
Rácz Félix
: - A két Nagy nagyot alakított a múlt évben, Nagy Józsi fél éven belül megszerezte a magyar bajnoki címet, és az IBF kisvilágbajnoki övét is a derekára csatolhatta. Magyar professzionális ökölvívó ilyen rövid idő alatt még soha nem ülhetett fel egyetlen komoly szervezet trónjára sem. Nem szabad elfeledkeznünk a Felix-Promotion nagy reménységéről, Nagy Zsoltról sem, aki az elmúlt évben mind az öt mérkőzését megnyerte. Véleményem szerint, ő az év végén lesz azon a szinten, hogy címmérkőzést bokszolhasson.
Mindkét srácot alkalmasnak tartom arra, hogy nagy tetteket vigyenek véghez a közeljövőben.

A hajdúsági ökölvívók a jövőben mikor kaphatnak lehetőséget külföldi felkészülésre?

 Rácz Félix: - Nagy Józsi már a múlt évben kiutazhatott volna a német Universum Box Promotionhoz, Kovács Attilával együtt, de különböző okok miatt akkor nem élt a lehetőséggel. Ha a két hajdúsági öklöző olyan mérkőzés előtt áll majd, akkor mindent meg fogunk tenni, hogy megfelelő kaliberű partnereket biztosítsunk számukra a felkészüléshez.

Mi a véleménye Nagy József edzőváltásáról?

Rácz Félix: - A szerződéseimet a sportolókkal kötöm, ők választják meg, milyen edzővel akarnak készülni. Ezekbe a kérdésekbe nem szeretnék beleszólni, mindenkinek szíve joga eldönteni, kivel akar edzeni. Józsi eddigi edzőjét, Gábor Lászlót jó edzőnek tartom, de ugyanezt tudom elmondani Somlai Miklósról is.

A Felix-Promotion februárban tervezi újabb ökölvívó gáláját, melynek pontos időpontja a hétvégén realizálódik. Rácz Félix elmondta a dip.hu-nak azt is, hogy 2005-ben nagy valószínűséggel Debrecenben is rendeznek majd mérkőzéseket, de a végleges dátum, csak később dől el.

BéZé
Forrás:
dip.hu

  Kapcsolódó cikkek
- Sándor Tamást igazi profivá érlelték a külföldön töltött évek!
- I. Henrik a trónra tör!
- A mélység titka
- Szelek szárnyán
- Csajok a csúcson!
- Szabó Beáta az ökölvívó Európa-bajnokságra készül
- Aikidó videók: UdekimeNage2
- Sidó Csaba 25 éve szolgálja a debreceni labdarúgást
- Aikidó videók: UdekimeNage1
- Aikido videók: TenChiNage
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál