- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Bulvár - Külföld
A mélyből a csúcsra: Jamie Foxx mint Ray Charles
Az élet hozta a színészetet
/2004-10-27/  << Nyomtatható verzió >>

Jamie Foxx
Igazi amerikai sikertörténet Jamie Foxx pályaíve, hiszen a társadalom nincstelenjei közül jutott el Hollywoodba, és még tovább, az Oscar-díj közelébe. A fekete bőrű színésszel kapcsolatban egyre többen rebesgetik, hogy Ray Charles megformálásáért elnyerheti a legrangosabb filmes kitüntetést. Foxx, eredeti nevén Eric Bishop, egy texasi kisváros nyomornegyedében látta meg a napvilágot, de azt vallja, éppen ennek köszönheti, hogy színész lett belőle.
"Ahogy mondani szokás, a vágányok túloldalán laktunk - meséli Foxx. Csupa fekete élt ott. A mi fajtánk csak két okból láthatott fehér embert: ha valakit börtönbe vittek, vagy ha kijöttek hozzánk valamilyen díjhátralékot beszedni. Emiatt tanultam meg színészkedni. Ha jött a fehér manusz a pénzért, és kérdezte, hol az anyám, én bamba vagy szomorú képet vágtam, és azt hazudtam, hogy fogalmam sincs. Minél többet faggattak, annál jobban beleéltem magam a "szerepembe", és a végén már én is elhittem, hogy igaz, amit mondok."
A Ray című filmet már hatalmas sikerrel mutatták be a torontói fesztiválon, és minden kritika szerint az év meglepetése. Foxx teljesítményét leginkább Will Smith nagy bravúrjához hasonlítják, és ugyanolyan fordulatot jósolnak neki: Smith az Ali című életrajzi film főszereplőjeként beverekedte magát a sztárok élvonalába, és alighanem ez lesz a jutalma Foxx-nak is.

(Ray - hazai bemutató: 2005. február)

Forrás:
uipduna.hu

  Kapcsolódó cikkek
- Goromba Foxx
- Jamie Foxx elmenekítette Oscarját
- Jamie Foxx és az élvezetek
- Miért utálja Bushékat Jamie Foxx?!
- Oscar-esélyes a Collateral – A halál záloga taxisofőrje?
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál