- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Hírek - Regionális
Szavazzon az év és a megye kórházaira!
A hagyományokhoz híven ismét meghirdették „Az év kórháza” internetes szavazást. Ezzel lehetőség nyílik rá, hogy az érdeklődők a nagy átalakulás után ismét elmondhassák véleményüket a kórházakról.
/2007-10-29/  << Nyomtatható verzió >>
A megújult intézményekről a már megszokott módon, a www.azevkorhaza.hu honlapon mondhatják el véleményüket, és értékelhetik összesen 5 kategóriában az intézményeket. A szavazás 2007. december 31-ig tart.

A magyar kórházi betegellátás nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt egy évben, és bár a szakmai színvonalat egyre több, nyilvánosan is hozzáférhető mutatóval és mérőszámmal értékelik, a legfontosabb szereplő: az ellátott beteg véleményének változását még nem nagyon ismerjük. Részben ezért, részben a korábbi szavazások sikerén felbuzdulva 2007. október elejétől a  HáziPatika.com ismét meghirdeti „Az év kórháza” internetes szavazást.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően tavaly már több mint 100 ezer szavazat érkezett, és szervezők bíznak benne, hogy az átalakult intézményekről is legalább ilyen szívesen nyilvánítanak majd véleményt a leginkább érintettek.

A hagyományteremtő és évről-évre megismételt online szavazás a betegelégedettség és kórházi betegellátás színvonalának felmérésén túl, a hazai betegellátás színvonalának növeléséhez is hozzá kíván járulni. Mindemellett a szervezők arra is nagyon kíváncsiak, hogy az átalakulás hogyan befolyásolta az érintettek véleményét. (Például az elmúlt évek összetett győztese illetve ezüstérmese, az Országos Sportegészségügyi Intézet igen jelentős változáson esett át.)

Az érdeklődők ezúttal is október elejétől 2007. december 31-ig, egy külön erre a célra létrehozott oldalon (www.azevkorhaza.hu) szavazhatnak. A megmérettetésben Magyarország összes, a szavazás indulásakor létező kórháza és klinikája részt vesz, a szavazás során a látogatók egy 5 fokú skálán – az iskolákban megszokott módón – értékelhetnek.

A szavazók név szerint vagy területi alapon (pl.: Hajdú-Bihar megye kórházai) kereshetik meg a kívánt intézményt, amelyet öt kategóriában (orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet) értékelhetnek. A verseny aktuális állása a honlapon összesítve, kategóriánként vagy megyei bontásban is folyamatosan nyomon követhető.

Emlékeztetőül érdemes felidézni, hogy 2006-ban Hajdú-Bihar megye a megyék és a fővárosi kerületek nem hivatalos versenyében 33-ból az 5. lett, és a megye legjobban szereplő intézménye – a DEOEC Urológiai Klinika – a dobogóról alig lemaradva szintén az 5. helyen végzett a 225 intézmény versenyében.

Az értékelést a kórházakhoz kapcsolódó – a tavalyi szavazás során nagy sikert arató – fórum oldalain mondanivalójukkal, tapasztalataikkal egészíthetik ki az érdeklődők. Természetesen a szervezők minden kórház számára lehetőséget nyújtanak, hogy az intézmény vezetése, orvosai – a többi hozzászólótól megkülönböztetett formában – hozzászólhassanak, reflektálhassanak az olvasói beírásokra, véleményekre.

A januárban tartandó eredményhirdetésen az öt kategóriagyőztes mellett az összességében legjobb átlagot elérő abszolút győztest is kihirdetik, aki egy évig viselheti a „HáziPatika.com – Az év kórháza” megtisztelő címet. A hazai egészségügy helyzetének ismeretében az erkölcsi elismerés mellett, mivel jelenleg a kórházak számítástechnikai fejlettsége elmarad a kívánatostól, az Év kórháza díj nyerteseit a program főszponzorának, a Pfizer támogatásának köszönhetően korszerű számítástechnikai eszközökkel is jutalmazzák.

Az érdeklődő online médiumoknak – mindennemű további kötelezettségvállalás és ellenszolgáltatás nélkül – a szervezők lehetőséget és technikai támogatást kínálnak fel ahhoz, hogy az „Az év kórháza” internetes szavazás a Hajdú-Bihar megyei intézmények folyamatos frissített aktuális helyezésével közvetlenül látható és elérhető legyen az adott honlapról.

   Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál