- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Hírek - Külföld
Meghalt Luciano Pavarotti
Modenában csütörtökre virradóra Elhunyt Luciano Pavarotti olasz operaénekes - jelentette be a művész menedzsere.
/2007-09-06/  << Nyomtatható verzió >>
A 71 éves művészt, a "Három Tenor" egyikét, az elmúlt évtizedek egyik legszebb hangját tavaly júliusban operálták meg hasnyálmirigy-rákkal. Emiatt félbe kellett szakítania világ körüli búcsúturnéját, amelynek keretében Budapesten is fellépett volna.
Augusztus 8-án Modenában kórházba szállították, de két héttel később hazaengedték. Az elmúlt hetekben már elterjedt a médiában, hogy állapota rosszabbodott, ezt azonban Pavarotti és köre mindig cáfolta, sőt, azt ígérték, hogy a Maestro visszatér a színpadra.
A modenai születésű Lucio Pavarotti 1961-ben debütált az operaszínpadon Puccini Bohéméletében, Rodolfo szerepében, amelyet később szinte azonosítottak vele. A "magas C-k királya" később is elsősorban olasz operában, Puccini, Verdi és Donizetti műveiben remekelt, de már a 70-es évektől gyakran adott önálló ária- és  dalesteket.
Pályafutásának egyik csúcsaként említik azt az 1993. júniusi koncertet, amelyet a New York-i Central Parkban adott félmillió néző előtt. 1990-től lépett fel rendszeresen a korábban riválisának tartott Placido Domingóval és José Carrerasszal. A "Három Tenor" koncertjei és lemezei milliókat hódítottak meg az opera műfajának.
Az életvidám, nyitott szellemű Pavarotti 1992-től 2003-ig minden évben jótékonysági koncerteket tartott szülővárosában Pavarotti and Friends címmel, ahol a nemzetközi pop-rock szakma legjobbjaival, köztük Elton Johnnal, Bonóval, James Brownnal és Joe Cockerrel énekelt duetteket.
Pavarotti szinte az utolsó percéig dolgozott: tanítványaival szenténekeket vett lemezre, amelynek megjelenését 2008 tavaszára tervezte.
Forrás: hirszerzo.hu  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál