- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Bulvár - Külföld
A Coca-Colát szabad rágalmazni
Elutasították a Coca-Cola beadványát, amelyben azzal vádolta az argentin Danone-t, hogy egy éve rágalomhadjáratot folytat egyik terméke ellen. A Danone elégedett a döntéssel, a Coca-Cola fellebbez.
/2007-08-16/  << Nyomtatható verzió >>
A világ legnagyobb üdítõitalgyártja nemrég pert indított a Danone két vezetõ munkatársa ellen. Azzal vádolták a céget, hogy már több mint két éve hadjáratot folytatnak a Coca-Cola egyik terméke, a Dasani ellen. Az interneten azt terjesztették, hogy az ásványvíz rákot okoz.

A Coca-Cola két éve árusítja Argentínában a Dasanit, amely komoly versenytársa ezzel a piacelsõ Evian márkának; utóbbit a Danone gyártja. Az üdítõitalgyártó szerint a Aguas Danone Argentina és az Euro RSCG marketingügynökség egy-egy vezetõje irányította a rágalomhadjáratot, amely idõközben a mainstream médiában is elterjedt. A cég tízezer dollárnyi kártérítést kért.

Az argentin bíróság most elutasította a Coca-Cola keresetét - írta a CNN Money. A bíróság elismerte, hogy a keresetben említett vezetõk felelõsek a kampányért, de azt is hozzátette, hogy a kampány a Dasani bevezetésekor kezdõdött. Akkor pedig a Dasaninak nem voltak vásárlói, akiket el lehetett volna veszíteni.

A Coca-Cola fellebbez, mert szerinte a hamis információ miatt kevesebben vásároltak a termékbõl. Az ítélet veszélyes precedenst teremthet, a piaci szereplõket semmi nem fogja védeni a rágalomhadjáratoktól – érvel a cég.

Forrás: index.hu  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál