- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Belföld
Kettős debreceni győzelem a quadversenyen
Old Spice Challenge III.
/2007-07-10/  << Nyomtatható verzió >>
A Felvonulási téren rendezett nyílt quadversennyel véget ért az idei Old Spice Challenge sorozat. A nagy forróságban számtalan híresség is rajthoz állt a sztárfutamban, közülük Szuper Levente jégkorongozó bizonyult a legjobbnak, aki ugyanúgy ekkor ült először quadon, mint a nyílt verseny két győztese, az egyaránt debreceni Trungel Miklós és Dankó Balázs.

A quad, vagyis a négykerekű terepmotor már bizonyított az afrikai sivatagokban, például az Old Spice Afrika Expedíción, s most a nagyváros dzsungelében is megállta a helyét. Az időjárás mindenesetre valóban afrikai volt: forró meleg várta az indulókat a Felvonulási téren, s a hőséget csak a fel-feltámadó szél enyhítette valamennyire.

Mivel a quad cseppet sem veszélytelen jármű, hiszen könnyen borul, a szervezők különös gondot fordítottak a biztonságra, elvégre olyanok is rajthoz álltak szép számmal, akik még sohasem ültek quadon. S nem is teljesítettek rosszul… De erről később! A biztonságról még annyit, hogy a versenyzők előbb sík terepen, majd egyre nehezedő akadályokon próbálhatták ki a quadot, s akiről a szakemberek úgy látták, hogy veszélyes lenne számára folytatni a próbát, azt természetesen felmentették a verseny alól. Mindezeknek köszönhetőn egyetlen komoly sérülés sem történt, amihez az is kellett, hogy a szervezők a verseny alatt a járművek összeütközésének esélyét is kizárták.

Akik ugyanis megfeleltek a kihívásnak, azok előbb egy triálpályán indultak a selejtezőfutamban, ahol három akadályt kellett leküzdeni a legrövidebb idő alatt. A győztesek aztán párosával, egyenes kieséses rendszerben csaptak össze egy látványos parallelpályán, ahol – bár egymás ellen versenyeztek ugyanazon az útvonalon – mégsem tudtak találkozni.

Miközben még folyamatosan zajlott a nyílt verseny, kora délután a magyar közélet, kultúra, sztár- és sportvilág kiemelkedő szereplői öltötték magukra az overallokat és a bukósisakokat, hogy összemérjék erejüket a sztárfutamban. Quadra szállt többek közt Gianni, Árpa Attila, Maksa Zoltán, Bebe, a Back II Black énekese, David Merlini szabadulóművész, Rippel Ferenc és Viktor artisták és Sebeők János is, míg a sportolókat egy „szakmabeli”, Szalay Balázs Dakar-versenyző, illetve Szuper Levente jégkorongozó képviselte. Megtekintette a versenyt emellett Forgács Gábor, Németh Helga kézilabdázó, valamint két labdarúgó, Sebők Vilmos és Laczkó Zsolt is.

A hírességek versenye aztán szó szerint „szuper” lett: a legjobban az a Szuper Levente teljesített, aki korábban soha nem ült quadon, igaz, erre a versenyre is motoron érkezett (akárcsak Árpa Attila), tehát nem áll távol tőle ez a jármű. És persze Levente önbizalmával sincsen gond, hiszen a verseny előtti napon, amikor az egyik országos televízió reggeli műsorában az esélyekről kérdezték, határozottan jelentette ki: ő fog nyerni… A jégkorong-válogatott kapusa mögött Rippel Ferenc végzett a második helyen, míg a harmadik David Merlini lett, aki látványos versenyzéssel örvendeztette meg a közönséget. De a Rippel fivérek sem maradtak le a szabadulóművésztől, sőt: ők a futamok szünetében a quadot spontán módon tornaszerré változtatták, s a terepmotor nyergében állva, vagy éppen arra támaszkodva mutattak be bámulatos gyakorlatokat.

A „szűzkéz” végül nemcsak Szuper Leventének, hanem a debreceni Trungel Miklósnak is szerencsét hozott: ő lett ugyanis a nyílt verseny győztese. Korábban ő sem ült soha quadon, bár az egyéb technikai sportok terén neki is van gyakorlata, ugyanis amatőrként rendszeresen indul a ralisprint-bajnokság futamain, s a gokarttal is jól bánik, hiszen az Old Spice Challenge tavalyi és idei debreceni gokartrendezvényén is futamgyőztes lett. Az idei verseny debreceni fölényben telt, hiszen a második helyezett szintén a cívisvárosból érkezett Dankó Balázs személyében. Nem véletlen, hogy amikor kettejük döntője előtt a műsorközlő egy csatakiáltást kért tőlük, akkor egy „Hajrá, Debrecen!” kiáltással válaszoltak…

A nyílt verseny döntőjére már megérkezett Jáksó László is, aki az Old Spice Challenge helyszínéről sugározta HOT 20 című műsorát – olykor persze éppen egy quad nyergében ülve. Az egész napos rendezvényt színes kiegészítő programok tették még érdekesebbé: rengetegen próbálták ki Kilimanjaro–Duracell mászófalat, az Old Spice Afrika Expedíció akadályhidat vagy éppen a mini rakodógépeket, a Bobcateket. A nap folyamán tartották emellett az Old Spice Afrika Expedíció élménybeszámoló sajtótájékoztatóját, afrikai zenével és tánccal fűszerezve – minden látogató megtalálhatta tehát a neki tetsző programot, s a nap végül egy fergeteges hangulatú záróbulival, az After Partyval zárult a Café del Rióban.

Eredmények:
Old Spice Challenge quadverseny, Budapest, Felvonulási tér
Nyílt verseny: 1. Trungel Miklós (Debrecen), 2. Dankó Balázs (Debrecen), 3. Horváth László (Budapest) és Papp László Dániel (Budapest)
Sztárfutam: 1. Szuper Levente, 2. Rippel Ferenc, 3. David Merlini

A nyílt verseny díjazása:
1. helyezett: 300 000 Ft értékű kétszemélyes, egyhetes afrikai nyaralás
2. helyezett: 150 000 Ft értékű kerékpár
3. helyezettek: 5000 Ft értékű Heavy Tools utalvány

Röviden az Old Spice Challenge III. sorozatról:
Az Old Spice Challenge 2005-ben és 2006-ban Magyarország legnagyobb nyílt gokartversenyeként vált ismertté, amelyen mindkét évben ezrek álltak rajthoz, az idén azonban még nagyobb kihívás vár azokra, akik bizonyítékra és tapasztalatra vágynak: a legújabb motorsportőrület, a quad, vagyis a négykerekű terepmotor. A quadverseny felvezetéseként – a hagyományok szellemében – volt gokartverseny is, mégpedig két vidéki helyszínen, Debrecenben és Pécsett, egyaránt komoly sikerrel. A mintegy félezer induló mellett Debrecenben Maksa Zoltán, Pécsen pedig a helyi férfi vízilabdacsapat tagjai is meglátogatták a rendezvényt, és persze kipróbálták a gokartokat is.

   Kapcsolódó cikkek
- Old Spice Challenge III.
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál