Debreceni InfoPortál
©  2004  dip.hu  Minden jog fenntartva.
Tavaszi Rosé teszt
Az alkoholizmus elleni harc végnapjai.
/2007-06-12/


Ha étteremben bizonytalanok vagyunk az ételhez párosítható bor, esetleg a bor árazása tekintetében, akkor bátran válasszunk rosét. Mind a fehér húsok, mind a könnyedebb vörös húsok, mind a zöldségek, sajtok mellett remekül megállja a helyét, ráadásul az ára sem vészes – az ár-érték aránya általában jó a roséknak.

1, Konyári Rosé 2006, Balaton, 1 000 Ft

71 pont

Kezdő borivók figyelmét fölkeltő szín. Virágillatú ital, egy kis fűszerrel az orrnyeregben. Fanyar tanninok, szinte silleres hatás. Kellemes vajas alapra selymes lezárás, béke, boldogság. Azért tetszik, mert hosszú és szexy, már ha érted a célzást…

2, Sebestyén Rosé 2006, Szekszárd, 1 000 Ft

70 pont

Lila-hagymás színvilág. Eper-shake illat, Intenzív gyümölcsös kezdés, mely könnyedén siklik át a finom savak világába. Jól összerakott „itatós” bor. Talán túlságosan is jól iható, nem az alkoholizmus elleni harcra tervezték.

3, Tüske Rosé 2006, Szekszárd, 1 130 Ft

70 pont

Szép mályva színű ital. Friss, reduktív szőlőhús illat. Szénsavas, grape fruitos indítás, rövidke test, fanyar lezárás. Összességében kerek és könnyű, mint egy strandlabda. Az egyetlen bor volt, amely megosztotta a pontozókat, 74 és 66 pont közötti értékekkel.

4, Günzer Rosé 2006, Villány, 1 200 Ft

68 pont

Érett málna szín. Illatában vajas eper és egzotikus gyümölcsök. Kissé nehézkes ízvilág, ódivatú parfüm. Nyugdíjas hölgyek leitatásához.

5, Bock Rosé 2006, Villány, 1 350 Ft

67 pont

Klasszikusnak mondott hagymahéj szín. Mogyorós tejcsokoládé illat. Nyomulós ízvilág, amit a belbecs nem támogat kellőképpen. Ezzel együtt is virágos ital, jól odarakva.


A teszt időpontja: 2007. március 10.