- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Tudomány - Historix
A szabadság igézetében
Latin - Amerikai szabadságmozgalmak a XIX. Században Simon Bolivar és Benito Juarez. Beszámoló „A szabadság igézetében” komplex nemzetközi versenyről.
/2007-06-12/  << Nyomtatható verzió >>

A győztes csapat:
Paróczy Ádám, Susa István,
Farkas Alexandra, Bálint Ágnes
a Bálint Márton Általános és
Középiskola csapata
Eredményesen ért véget a „Szabadság igézetében” komplex nemzetközi történelem verseny. A döntőt 2007. június 2.-án Budapesten a Kossuth Klubban rendeztük meg.

A versenyt megtisztelte jelenlétével mexikói, a kubai, a chilei nagykövetség képviselője, s levélben köszöntötte az ecuadori és a venezuelai képviselet. A vendéglátó Eszmélet folyóirat részéről Dr. Krausz Tamás, az ELTE BTK professzora nyitotta meg a vetélkedést, míg a Kossuth Klub részéről Dr. Lugosi Győző igazgató úr, az ELTE tanára köszöntötte a résztvevőket.

A szeptemberi kezdéskor – az Oktatási Minisztériumi támogatás híján - csak 20 magyarországi csapat nevezését tudtuk fogadni. A selejtezők végén a legjobb hazai 6 csapat - 3 középiskolai és 3 általános iskolai - kapott meghívót a döntőre. A határainkon kívüli érdeklődést mutatja, hogy Erdélyből jelen volt Székelyudvarhely képviseletében a Tamási Áron Líceum csapata. Az általános iskolai mezőnyt erősítette egy szlovákiai csapat Komárnoból. Örömmel láttuk vendégül a határainkon túli magyar iskolák diákjait, akik a vetélkedőn nagyszerűen helytálltak.


Ősz Gábor,
a verseny főszervezője
Ez a verseny sem valósulhatott volna meg a támogatók nélkül.  Megköszönjük önzetlen segítségét: a Kossuth Klubnak és az Eszmélet folyóiratnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Magyar Honvédség Pest megyei Toborzó Irodájának, a BEOSZ-nak, és a Korona Kiadónak. Köszönjük a Sodexho vállalatnak az étkeztetést, az Infopack Bt-nek a verseny emblémáival díszített pólókat.

Minden versenyen meghatározó az emberi tényező. Egyedül ezt nem tudtam volna megvalósítani. Köszönöm, a csapatnak a sikeres és zökkenőmentes lebonyolítást. A szállóigévé vált verssor szerint: „Ki ekével, ki kalapáccsal, ki tollal”. Köszöntöm és köszönöm a munkáját: Katkó Gáspárnak, Szlavkovszky Mariannak, Kocsis Dominikának, Vittay Dominikának, Móricz Márknak, Mercz Évának, Kecskeméti Tamásnak, Papp Norbertnek, Dávid Richárdnak, Jedzinák Ádámnak. Köszönöm a Bálint Márton Általános és Középiskola diákjainak áldozatos munkáját, akik jó házigazdaként segítették a versenyt.

Külön köszönöm a zsűri munkáját. Tagjai: Dr. Harsányi Iván, Dömény János, Barcsi Gyula, Nagy Zsolt százados, és a diplomácia testületek képviselői voltak. Az elnök munkáját Simor András látta el. Schiessel Ildikónak a kubai követség hivatalos tolmácsának külön köszönet jár a szinkrontolmácsolás nehéz feladatának ellátásáért. A vetélkedő szünetében a Llhantes ecuadori együttes tartott nagy közönség-sikert arató koncertet.

A verseny végeredménye (abszolút sorrend) a következő volt:
1. Bálint Márton Általános és Középiskola Törökbálint (Paróczy Ádám, Susa István, Bálint Ágnes, Farkas Alexandra)
2. Magyar Lajos magyar tannyelvű általános iskola Komárno
3. Móra Ferenc Általános Iskola, Budapest, Csepel
4. Tamási Áron Líceum, Székelyudvarhely
5. Szabadhegyi Oktatási Központ, Győr

A vetélkedőt jövőre 1968 és az ifjúság témakörében folytatjuk felölelve az új zenei stílusok a korosztályok, rétegek mozgalmait, a feminizmuson át Jimmy Hendrixig.

Ősz Gábor
szervező


  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál