Debreceni InfoPortál
©  2004  dip.hu  Minden jog fenntartva.
Hárommillió forintos büntetés a hódmezővásárhelyi kórháznak
A mindszenti férfi nem kapta meg a szükséges ellátást
/2007-05-15/
Hárommillió forintra büntette a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházat az egészségbiztosítási felügyelet. Vizsgálatuk szerint a mentőautóban áprilisban meghalt mindszenti férfi nem kapta meg a szükséges ellátást. A kórház főigazgatója jogszabálysértőnek és igazságtalannak tartja a döntést. 
 
A mindszenti beteget nem megfelelően vizsgálták meg a hódmezővásárhelyi kórházban - ezt állapította meg az Egészségbiztosítási Felügyelet. A férfinek csupán a pulzusát mérte meg az ügyeletes orvos, majd tovább küldte a mentőkkel a szentesi kórházba, mondván, a beteg oda tartozik. A férfi útban Szentes felé a mentőben meghalt. A felügyelet elnöke elmondta, a vásárhelyi ügyeletes orvosnak részletesebben kellett volna megvizsgálnia a beteget, hogy kiderüljön, szüksége van-e sürgősségi ellátásra.

A felügyelet azt nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy az orvosokat Hódmezővásárhelyen valóban utasította-e a kórház vezetője arra, hogy csak a körzetben élő betegeket vehetik fel. Az ügyeletes orvos erre hivatkozott, amikor a mentők értesítették a beteg haláláról. A felügyelet rendőrségi vizsgálatot kért az orvosoknak adott utasítással kapcsolatban.

A hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója jogsértőnek és igazságtalannak tartja az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálati eredményét. 

Forrás: radio.hu