- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Gazdaság - Belföld
Hárommillió forintos büntetés a hódmezővásárhelyi kórháznak
A mindszenti férfi nem kapta meg a szükséges ellátást
/2007-05-15/  << Nyomtatható verzió >>
Hárommillió forintra büntette a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházat az egészségbiztosítási felügyelet. Vizsgálatuk szerint a mentőautóban áprilisban meghalt mindszenti férfi nem kapta meg a szükséges ellátást. A kórház főigazgatója jogszabálysértőnek és igazságtalannak tartja a döntést. 
 
A mindszenti beteget nem megfelelően vizsgálták meg a hódmezővásárhelyi kórházban - ezt állapította meg az Egészségbiztosítási Felügyelet. A férfinek csupán a pulzusát mérte meg az ügyeletes orvos, majd tovább küldte a mentőkkel a szentesi kórházba, mondván, a beteg oda tartozik. A férfi útban Szentes felé a mentőben meghalt. A felügyelet elnöke elmondta, a vásárhelyi ügyeletes orvosnak részletesebben kellett volna megvizsgálnia a beteget, hogy kiderüljön, szüksége van-e sürgősségi ellátásra.

A felügyelet azt nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy az orvosokat Hódmezővásárhelyen valóban utasította-e a kórház vezetője arra, hogy csak a körzetben élő betegeket vehetik fel. Az ügyeletes orvos erre hivatkozott, amikor a mentők értesítették a beteg haláláról. A felügyelet rendőrségi vizsgálatot kért az orvosoknak adott utasítással kapcsolatban.

A hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója jogsértőnek és igazságtalannak tartja az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálati eredményét. 

Forrás: radio.hu  Kapcsolódó cikkek
- Még a nyáron felülvizsgálják a kórházak teljesítménykorlátját
- Lezárult a pályázat
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál