- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Gazdaság - Belföld
Nyereségesen eladó a Hollóházi Porcelán
A talpra állás leépítéssel járt
/2007-05-08/  << Nyomtatható verzió >>
Újra eladósorba került a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. A cég helyzete most jobb, mint a korábbi próbálkozások idején, hiszen több év után ismét nyereséggel zárt - igaz, kicsivel. Az ÁPV Zrt. tegnap tette közzé a Hollóházi Porcelán 75,64 százalékos (403,6 millió forintos névértékű) részesedésére kiírt tárgyalásos privatizációs pályázatát. Az ajánlatokat június 6-ig adhatják be a jelentkezők, a minimumár 150 millió forint.

Úgy tűnik, az értékesítésre ezúttal nagyobb esély van, mint a korábbi alkalmakkor. A 2005 novemberében elindított reorganizációs program nyomán ugyanis "sikerült visszarántani a társaságot a szakadék széléről" - mondta lapunknak Pálfi József, a cég vezérigazgatója. A vállalat öt veszteséges év után tavaly újra eredményes esztendőt zárt: egymilliárd forintos árbevétel mellett szerény, 12 millió forintos adózás előtti profitot produkált. Ez több öszszetevővel magyarázható. Egyrészt az emelkedő energiaárak ellenére jelentékeny energiamegtakarítást értek el. Emellett a dolgozók számát a másfél évvel ezelőtti 380 főről 260-ra mérsékelték. Harmadsorban pedig a valamivel több mint 500 milliós készletállományt 150 millió forinttal csökkentették.

A legnagyobb gondot így ma már az évek során felhalmozott közel félmilliárdos adósságállomány jelenti. Ez tavaly csaknem 100 millió forinttal zsugorodott. Az év eddig jól alakult, a tervezettnél nagyobb az árbevétel, de problémát jelent, hogy a belföldi eladások, amelyek a teljes forgalom csaknem 90 százalékát adják, 25-30 százalékkal csökkentek, és a forgalombővülés csupán a Scandinavian Airlines (SAS) légitársaság egy nagy megrendelésének köszönhető.

Oravecz Péter, az ÁPV Zrt. szóvivője szerint a cég iránt komoly az érdeklődés magyar és külföldi befektetők körében. A privatizációs szervezet ajánlatot kért a pályázaton kívül jelentkező érdeklődőktől, ám egyik sem felelt meg az elvárásainak. Ezek után döntöttek a tárgyalásos eljárás meghirdetéséről.

Forrás: NOL

  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál