- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Külföld
A bécsiek a foci ünnepére készülnek
Bécs már most az osztrák-svájci labdarúgó Euro2008 lázában ég
/2007-05-06/  << Nyomtatható verzió >>
Már nem lehet nem észrevenni az osztrák fővároson, hogy jövőre itt rendezik a labdarúgó Európa-bajnokság fináléját.

2008. június 22-én a bécsi Ernst Happel-stadion lesz az Euro2008 fináléjának helyszíne. Négy osztrák város (Bécs, Salzburg, Innsbruck és Klagenfurt) és négy svájci település(Basel, Zürich, Bern és Genf) ad otthont a kontinens labdarúgó bajnokságának, s számunkra már csak az a kérdés, vajon maradt-e még esélyünk a résztvételre.

Az UEFA mindkét országban pozitívan értékelte az előkészületek állását. Mint a rendezők szlogenje is utal rá: a kontinesviadalra Európa szívében kerül sor. (Kár, hogy négy esztendővel később, 2012-ben már Európa "szíve csücskétől" jóval messzebb rendezik...)

A 16-os döntőnek egyelőre két résztvevője biztos: Ausztriáé és Svájcé, azaz a két házigazdáé. A hét selejtező csoportból az első 2-2 helyezett szerez kvalifikációt. Magyarország helyzete e pillanatban nem túl rózsás, de matematikai esélye még azért van megfiatalított csapatunknak.
 
Az Ernst Happel-stadion (egykori Prater) felújítása révén a kontinensvetélkedő kezdetekor már 53 008 ülőhely várja a futballrajongókat. Bécs a döntővel együtt összesen hat mérkőzésnek ad otthont. A város azonban arra is felkészül, hogy a jegy nélkül érkezők is az esemény hatása alá kerülhessenek.

A Városháza és a Hősök tere közti területen a Ring körgyűrűjét lezárják. Hatalmas kivetítőket terveznek ide, így gyakorlatilag igazi népünnepély lesz, s az utcákon is százezrek élvezhetik az Euro2008 mérkőzéseit.

Forrás: SportFórum.hu  Kapcsolódó cikkek
- Elkészítették a 2008-as Eb sorsolását
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál