- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Gazdaság - Külföld
Gyaloglás az éhező gyerekekért
Hívjuk fel a világ figyelmét az éhező gyermekekre
/2007-05-05/  << Nyomtatható verzió >>
Május 13-án
a világ minden részén 5 kilométeres gyaloglással hívják fel a világ figyelmét az éhező gyermekekre.

Az ENSZ által 1963-ban létrehozott Világélelmezési Program (World Food Programme – WFP), amelynek feladata az éhezés elleni küzdelem, 2005-ben indította útjára a „Walk the World” rendezvénysorozatot a világ közvéleményének mozgósítására.

A szervezet kezdeményezése nyomán, a tavalyi évben az Új-Zélandi Aucklendtől a Csendes-óceáni Szamoai-szigetig, összesen 420 helyszínen, 118 országban, több mint 760 ezer ember jelezte gyaloglásával, számára elfogadhatatlan az a tény, hogy naponta 18 ezer gyermek hal éhen a földön akkor, amikor elméletileg a Föld minden lakosának lenne elegendő élelem.

A kezdeményezés során befolyt adományokból az elmúlt években már több, mint 20 millió gyermek éves élelmezését sikerült megoldani.

Az éhezés elleni küzdelem keretében május 13-án ismét megrendezésre kerül a gyaloglás az egész világon, amelynek hazánkban idén Debrecen és Budapest ad otthont. Debrecenben az 5 kilométeres séta végén a Kossuth-téren majális-jellegű programokkal várják a résztvevőket. Budapesten idén a Margitszigeten kerül sor a gyaloglásra.

A hazai szervezet célja, hogy a magyarországi adományokból legalább ezer gyermek éves élelmezését tudja a WFP biztosítani. Mivel egy gyermek éves ellátását kevesebb, mint 70 USD-ból oldja meg a szervezet, ezért a cél valóra váltásához csupán 1,5 millió forint összegyűjtése szükséges.

Forrás: HírFórum

  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál