- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Életmód - Egészség
Mit tegyünk, ha „zavarban” a merevedés?
Tévedés lenne azt hinni, hogy a merevedési zavar kizárólag a férfiakat érinti érzékenyen. Az egészséges szexuális élet alapvető feltétele a harmonikus párkapcsolatnak, hiánya gyakorta vezet párkapcsolati krízishez, hiszen a partner is a probléma részesévé, így szenvedő alanyává válik.
/2006-10-11/  << Nyomtatható verzió >>
Annak ellenére, hogy sokan küzdenek merevedési zavarral, sajnos meglehetősen alacsony azoknak az aránya, akik már beavatták partnerüket gondjaikba, vagy valamilyen külső segítséget kértek. Ehelyett előfordulhat, hogy más partnernél próbálják magukat kárpótolni az elmaradt örömökért, míg mások beletörődnek az általuk megváltoztathatatlannak hitt sorsukba, és örömtelenül élik mindennapjaikat, mert megvonta tőlük az élet a testi együttlét gyönyörét.

Bár a merevedési zavar esetében a 40 év feletti korosztály érintettsége a legmagasabb, fiatalabb korban sem ismeretlen e probléma, hiszen sokszor a túlhajtott vagy egészségtelen életmód, a stressz vagy éppen a párkapcsolati problémák következményeként jelentkezik.

Az esetek 80 százalékában valamilyen szervi elváltozás következtében alakul ki, azonban a fizikai okokra visszavezethető merevedési zavar, a megfelelő kezelés hiányában előbb-utóbb lelkileg is megviseli az érintettet, még nagyobb terhet róva rá. 

Láthatjuk, hogy több okból is létfontosságú az, hogy az érintettek idejében kivizsgáltassák magukat. Egyrészről, ma már a potenciazavar hatékonyan kezelhető; másrészről, egy időben elvégzett vizsgálattal az érintett merevedési zavarának hátterében esetlegesen meghúzódó, gyakran sokkal súlyosabb háttérbetegségre, társbetegségekre is fény derülhet, melyek felismerése nagyban javítja a beteg teljes gyógyulásának esélyeit.

Merevedési zavarral urológus vagy andrológus szakorvoshoz érdemes fordulni, mert az idejében felismert probléma nem csak orvosolható, de akár teljességgel meg is szüntethető. A szakorvosi vizsgálat után több kezelési módszer közül is választhatnak az érintettek. Van már olyan terápia is, amely lehetővé teszi, hogy bevétele után akár 36 órán át bármikor átélhessék a párok a szex örömeit.

Szerencsére ma már gyarapszik azoknak a száma, akik félretéve gátlásaikat vagy az álszemérmet, felkeresik az urológus, andrológus szakorvosokat, és sikerrel legyőzik problémájukat.  Ugyanakkor, az egyre hatékonyabb kezelések dacára is sokszor 1,5-2 év is eltelik, mire orvosi segítségért folyamodnak az érintettek. Ezt a szorongással teli időszakot hivatott megkönnyíteni az olyan anonim tanácsadás, vagy az interneten és telefonon keresztül is elérhető diszkrét tájékoztatás, mint a 06-40-36-00-00-ás információsvonal és a www.potencialis.hu internetoldal, ahol megyéken belüli városok szerinti bontásban találhatók a problémával foglalkozó szakrendelők és szakorvosok. Itt az érintettek és érdeklődők választ kaphatnak a merevedési zavarral kapcsolatos összes kérdésükre, és bátorítást a következő lépés, a szakemberhez fordulás megtételéhez.

   Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál