- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce




 
Kezdõoldal - BorKult - Archívum
Chardonnay 2004
Pincetechnika és sajtburger
/2006-10-21/  << Nyomtatható verzió >>

Chardonnay5
A Chardonnay teszt könnyű feladat, amennyiben egyszerűen összeszedhetőek a borok a polcokról. Nem nagyon van olyan pince, akinek legalább egy Chardonnay-ja ne lenne a piacon. Ezek a borok ugyanakkor nem mutatnak olyan jellegzetességet, ami miatt kiemelkednének a nemzetközi kínálatból.

1, Szt. Kristóf Zamárdi Chardonnay 2004, Szt. Kristóf Pincészet, barrique technology

74 pont

Zöldessárga szín. Virágillat és némi csípős paprika barrikkal. Ha a bor énekelni tudna Diana Krall szólna, meleg alt hangon. A cél valószínűleg az volt, hogy kapós bort csináljanak édesszájúaknak. A meglepő, hogy sikerült, elegáns, mértéktartó és kimért is egyben. Szinte zsíros utóíz, petrezselyemmel.

2, Anna Borház Hajósi Chardonnay 2004, Gonda József, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, 1000 Ft

71 pont

Tavaszi zöld és olajos. Vékony, savankás, zöldalma illat, és kicsit amolyan fürdőszoba hangulat aloe-verás habfürdővel. Lédús zöldalma íz, hosszú savakkal. Nem komplex, de jó az egyensúly és könnyed a struktúra. Az utóíz gyógynövényes. Jól iható, bár egyszerű bor. Esti beszélgetésekhez vagy kétszemélyes fürdőzésekhez, esetleg ebben a sorrendben.

3, Pántlika Dörgicsei Chardonnay 2004, Pántlika Pincészet, VI. Pannon Bormustra Csúcsbor, 900 Ft

70 pont

Zöldes-fehér szín. Karalábé, széna illat, némi bizonytalansággal. Déli gyümölcsök, kevés savval – mild juice. Kissé matt, széles, krémes ízképlet. Tejszínes utóíz, vatta hangulat. Sajtburgerhez ajánlott.

4, Macon-Villages Chardonnay 2004, Bourgogne, AC Macon-Villages, SCV Lugny

69 pont

Tükrös, sárgásfehér és szinte illattalan. Lassan bontakozik egy kis köszméte illat. Birsalmás íz, citromfűvel ás egy kis barrik. Zord és díszes karakter. Ideális misebor. 

5, Monarchia Egri Chardonnay 2004, Dr. Pók Tamás, 1700 Ft

64 pont

Majdnem fehér szín, olajos mozgás. Sűrű szövetű, tömény iparmű, tapadós hangulattal. A pincetechnikára koncentráló borkészítés. Keserűség ellenpontozza az extraktédes gyümölcsöket. Kissé unalmas, gejl bor.

A teszt időpontja: 2006. szeptember 24.



  Kapcsolódó cikkek
- Újrakezdés - A New Start
- Merlot 2003
- Merlot 2003 - English version
- Chardonnay 2004 - English version
- Villányi Portugiesier 2005
- Villányi Portugiesier 2005  (English version)
-  Egri Bikavér 2002
- Egri Bikavér 2002 - Bulls Blood of Eger 2002
- Tokaji Furmint 2003
- Tokaji Furmint 2003
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál