- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Autó-Motor - Rally
Szalay Balázs Opel Antarával a Dakaron
Folytatódik az együttműködés a Szalay Dakar Team és az Opel Magyarország között: Budapesten a General Motors képviselői átadták a csapatnak az új Opel Antarát, amelynek alapjain december elejére elkészül majd az új versenyautó
/2006-09-20/  << Nyomtatható verzió >>
Az új Opel Antara átadásán Megyeri György, a General Motors Magyarország igazgatója elmondta: az Antara fontos fejezet az Opel számára a négykerék meghajtású szegmensben. Magyarországon a jövő év elején kezdik majd értékesíteni, akkortájt amikor Szalay Balázs és Bunkoczi László várhatóan áthalad majd a Dakar-rali céldobogóján.

Csak egy adalék az együttműködés sikerességéhez: Szalay Balázs a nyolc Dakar-ralija közül az utóbbi hármon indult Opel Fronterával, és mindháromszor sikerrel teljesítette az embertpróbáló távot. (Ezzel egyébként az Opel az egyetlen márka a Dakarok történetében, amely mindig célba ért, ami ékes bizonyítéka az autó megbízhatóságának.)

De visszatérve az Antarára! A típusból mindössze egyetlenegy van Magyarországon (egyébként egész Európában sincs sokkal több, hiszen ez az autó az egyike volt azoknak, amelyek először legurultak a gyártószalagról), és azt a Szalay Dakar Team kapta meg, hogy december elejére elkészülhessen a versenyautó, amely részt vesz a világ legnehezebb tereprali versenyén.

Chris Lacey, a General Motors közép-európai igazgatója elmondta, nagy autósport rajongó lévén (ő már akkor is versenyző volt, amikor Szalay talán még meg sem született) örül az együttműködésnek. "Minden autós cég számára nagyon fontos, hogy a termékét sportos közegben is bemutathassa, és erre kiváló alkalmat nyújt, a Szalayékkal való három-négy éve tartó együttműködés. Örülök, hogy ez folytatódik, és remélem, a csapat sikeres lesz az Antarával” - mondta Chris Lacey. – „Balázs profizmusa, és az a jófajta izgalom, amely körülveszi a versenyt, jó környezetet teremt a terepjárónknak a bemutatkozásra. Mert hát adott a világ legkeményebb tereprali versenye, egy profi csapat és egy remek autó - ez szerintem jó recept a sikerhez."

Szalay Balázs, a csapat főnöke és egyben pilótája számára is nagy örömet jelent, hogy egy vadonatúj Opellel állhat rajthoz a Dakaron. "Meggyőződésem, hogy nagyon sok van ebben az autóban, és a csapatunk azért dolgozik, hogy a lehető legtöbbet ki is hozza belőle” - mondta Szalay Balázs. – „Mert a Dakar-rali távjának teljesítése az utóbbi években már kisebbik cél, most már a jó eredmény elérése is fontos. Az Antarán nagyobb átalakításra lesz szükség, ahhoz, hogy igazi versenyautó váljon belőle, de decemberre mindennel kész leszünk."

A csapat darabokra szedi az Antarát, hogy a lehető leghamarabb elkezdhesse versenyautóvá építeni. Húsz ember, két hónapig biztosan azzal foglalkozik majd, hogy a 2007. január 6-i rajtra már a teszteken, és minden egyéb előkészületen túl legyen a Szalay Balázs – Opel Antara páros.

  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál