- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Kultúra - Kintorna
Bob Dylan visszatért az élmezőnybe
Bob Dylan 30 év után a Billboard magazin top 200-as albumlistájának #1 pozíciójában debütált "Modern Times" című új, visszatérő albumával. Előző listavezető lemeze az 1976-ban napvilágot látott "Desire" volt, s így Dylan az egyetlen olyan élő művész, akinek ilyen hosszú idő telt el két sikeres debütáló anyaga között
/2006-09-15/  << Nyomtatható verzió >>
Az új album óriási sikere


Megjelenése óta a "Modern Times"-ból több mint 192 ezer példányt adtak el az Egyesült Államokban, amely a SoundScan 15 éves történelmében mért legjobb eladási eredménynek számít Bob Dylan albumait tekintve. Nemzetközi viszonylatban szintén óriási rajongói érdeklődésre tart számot a lemez: az USA mellett az első helyen debütált Ausztráliában, Kanadában, Belgiumban, Dániában, Írországban, Új-Zélandon, Norvégiában és Svájcban. Németországban, Ausztriában és Svédországban a 2. helyen, a holland, illetve a brit listára pedig a 3. helyen került be 55 ezer eladott példánnyal, mellyel Angliában megdöntötte az eddigi első heti Dylan-eladásokat.

A "Modern Times" Bob Dylan karrierjének a kritikusok által az egyik legjobban dicsért albuma. A Rolling Stone magazin szerint 5 pontból 5-öt érdemel: "Ez Bob Dylan zsinórban harmadik mesterműve." A Los Angeles Times újságírója szerint "Dylan a mi élő Rozetta-kövünk, dalai ezer és ezer blues és klasszikus népies dal eszenciáját tartalmazzák, az egyszerűséget és a folklór elemeket ötvözik jelen korunkkal." 
 
Steve Barnett, a Columbia Records igazgatója szerint: "a 'Modern Times' egy abszolút meghökkentő lemez, nem is lehetnénk ennél izgatottabbak amiatt, hogy a rajongók a korong iránti lelkesedésükkel rögtön az első helyre repítették Bobot, melyet maximálisan megérdemel. Ő egy rendkívüli művész, a kiadó kötelékébe tartozik már közel 45 éve, és ez idő alatt végig a művészet, vitalitás és kulturális hatáskeltés csúcsán maradt. Hihetetlenül büszkék vagyunk Bob remek teljesítményére."

Új albuma mellett Bob Dylan egy reklámfilmben is szerepet kapott, melyben a "Modern Times" egyik dalát ("Someday Baby") adja elő. Valamint nemrég készült el az a kisfilm a vadonatúj "When The Deal Goes Down" című dalhoz, melyben Scarlett Johansson is feltűnik, és rendezője az Academy Award-díjas Bennett Miller. A korai hatvanas években játszódó filmet 8 mm-es szalagra rögzítették, és Dylan fiatalkori karrierjéből láthatunk jeleneteket benne.

Bob Dylanről

Bob Dylan a világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb dalszerzője, zenésze és előadója, aki közel 100 millió eladott albummal büszkélkedhet, és karrierjének 5 évtizede óta több ezer fellépésen van túl szerte a világban. Jelenleg a harmadik, évente megrendezett nyári turnéján vesz részt az USA-ban, majd október 11-én egy 24 várost érintő koncertsorozatra indul.

Bob Dylan legutóbbi stúdióalbumai, a "Time Out Of Mind" és a "Love And Theft" voltak az eddigi - kereskedelmileg - legsikeresebb és legjobb kritikát kapó lemezek. Mindkettő platinává érett Amerikában, és 1998-ban a "Time Out Of Mind" az év albumáért járó Grammy-díjat is kiérdemelte.

Dylan írta és rögzítette a 2000-es Wonder Boys című filmhez készült dalt ("Things Have Changed"), melyért mind az akadémiai, mind a Golden Globe-díjat megkapta. Első életrajzi kötete, a Chronicles 2004-ben az egyik legolvasottabb könyv volt, valamint a múlt évben bemutatott életrajzi filmje is - melyet Martin Scorsese rendezett - elnyerte a közönség szeretetét.

   Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál