- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Hírek - Belföld
Hétfőn írják alá a koalíciós megállapodást
Pénteken bemutatják az új kormányt
/2006-05-28/  << Nyomtatható verzió >>
Az MSZP és az SZDSZ hétfőn írja alá a koalíciós megállapodást, kedden terjesztik be a kormányprogramot, és pénteken mutatják be az új kormányt - hangzott el az MSZP országos választmány ülésén.
 
Befejeztük az előkészületeket a koalíció megkötésére - jelentette be Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök, miután zárt ülésen találkozott az MSZP országos választmányával. Az új kormányban a Kancelláriaminisztériumon kívül 11 minisztérium lesz. Marad az Egészségügyi, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési, a Honvédelmi, a Külügy-, a Környezetvédelmi és Vízügyi és a Pénzügyminisztérium, míg korábbi minisztériumok és feladatkörök összevonása után létrejön a Szociális és Munkaügyi, az Igazságügyi és Rendészeti, az Oktatási és Kulturális, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium. A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba pedig beépül az informatikai tárca.

A leendő miniszterek személyéről Gyurcsány Ferenc csak annyit mondott, hogy a sajtóban megjelent találgatások nagyrészt helyesek, de lesznek meglepetések.

A jövőben egyébként miniszterhelyettesek segítik az egyes miniszterek munkáját az államtitkárok helyett. A kormányprogramról is szűkszavúan szólt a kijelölt miniszterelnök:

- A kormányzás arról fog szólni, hogy átalakítjuk az állam működését, átalakítunk nagyon sok fontos területet, például az egészségügyet. Ez végig fog húzódni az egész kormányzáson. Ez a következő négy év legfontosabb feladata. Az egyensúlyra vonatkozó rész a kormányzás első pár hónapjának a legfontosabb kérdése, hiszen ennek a legnagyobb része idén és jövő január elsejével hatályba lép.

Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök arról is beszámolt, hogy az ügyvezető kormány átküldte az ellenzéki pártoknak azokat a törvénytervezeteket, amelyek elfogadásához kétharmados parlamenti többség kell. Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy kilenc jogszabálytervezetet küldtek át; a miniszterhelyettesi poszt bevezetéséhez szükséges alkotmánymódosítást, a regionális választással kapcsolatos alkotmánymódosítást. Az átküldött törvénycsomag tartalmazza az országgyűlési képviselők összeférhetetlenségével kapcsolatos új szabályozást, a pártfinanszírozási törvény és a mentelmi jog módosítását.

Az MSZP és az SZDSZ hétfőn írja a koalíciós megállapodást, kedden terjesztik be a kormányprogramot és pénteken mutatják be az új kormányt.

Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője a képviselőcsoport kétnapos balatonőszödi ülését értékelve hangsúlyozta, azon lesznek, hogy a mostani Országgyűlés igazi reformországgyűlés legyen. A szocialisták lehetőséget kaptak azoknak a parlamenti bizottságoknak a vezetésére, amelyek a legfontosabb feladatot látják majd el az országreform során. Lendvai Ildikó elmondta: szocialista vezetésű lesz többek között az Országgyűlés önkormányzati, egészségügyi és szociális bizottsága.
 
Forrás: radio.hu  Kapcsolódó cikkek
- A szabad demokraták is igent mondtak
- Elutasított választási kifogások
- A Fidesz egy újraszavazást, négy újraszámlálást akar
- Orbán gratulált Gyurcsánynak
- Gyurcsány: A győztesnek van egy fontos felelőssége...
- Orbán egy Fidesz-szavazót sem enged bántani
- Kuncze azt üzeni, nincs kit megvédeni
- Dávid Ibolya: Útvesztőben van a jobboldal
- A koalíció győzelmét valószínűsítették a közvélemény-kutatók
- A fogvatartottak is szavaztak
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál