- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Hírek - Belföld
Gyurcsány: A győztesnek van egy fontos felelőssége...
"ezzel a győzelemmel egész Magyarország nyerjen"
/2006-04-24/  << Nyomtatható verzió >>
Győztünk, és a győztesnek van egy fontos felelőssége: hogy ezzel a győzelemmel egész Magyarország nyerjen - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a választási győzelem után. 

- Kedves barátaim, kedves honfitársaim, győztünk! De tudjátok, a győztesnek van egy fontos felelőssége, van egy felelősség, amely elsősorban a győztesé. Az, hogy ezzel a győzelemmel egész Magyarország nyerjen. Az a jó, hogyha olyan országot teremtünk magunk számára, amelyben, aki úgy dönt és úgy választ, az lehessen arra büszke, hogy a piros színben foglalja össze mindazt, amit gondol Magyarországról, de lehessen hasonlóképpen büszke mindazok, akik a narancssárgát, a kéket vagy a zöldet választják. Mert van valami, ami fontosabb az önmagában álló pirosnál, narancssárgánál, kéknél és zöldnél, az pedig a piros-fehér-zöld nemzeti trikolorja - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy nem elsősorban hatalmat, hanem felelősséget és feladatot kaptak, hogy 10 millió magyar nevében, és 15 millió magyar érdekében cselekedjenek. Kijelentette, hogy az igazság, az emelkedés világát szeretnék megteremteni.

- Köszönöm szépen a magyar baloldalnak, a magyar liberálisoknak, hogy soha egy pillanatig nem hagytak bennünket cserben akkor sem, amikor nehezebben ment. Köszönöm az MSZP és az SZDSZ valamennyi tagjának, vezetőjének, támogatóinak, köszönöm a sok millió jóakaratú magyar embernek, aki azt mondta, hogy dolgozni és előre kívánok menni, és azt mondta, hogy lehet, hogy vannak vitáink, mert ez a normális, egy országban sokfajták vagyunk, de van valami, ami a vitáknál fontosabb: az a közös nemzeti felelősség, amely össze kell, hogy kössön valamennyiünket és az az akarat, hogy a koalíció folytassa tovább mindazt még bátrabban amit elkezdett - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Korábban a szocialista párt elnöke kijelentette, hogy az MSZP megnyerte a választásokat, és Magyarországon először fordul elő, hogy egy kormány a választók bizalmából tovább folytathatja a munkáját. Hiller István szerint az eredmény megkérdőjelezhetetlenül érvényes.

A pártelnök úgy fogalmazott, „Magyarország az igent választotta. Magyarország a nyugalmat választotta. Magyarország azt akarta, hogy megalakuljon a második Gyurcsány-kormány". Hiller István egyben köszönetet mondott mindenkinek, aki az MSZP és a koalíció jelöltjeit támogatta szavazatával.

A pártelnök beszámolt arról is, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke telefonon gratulált Gyurcsány Ferencnek a választási győzelemhez.

Hiller István szavait óriási üdvrivalgás követte. A sátorban és a téren álló szimpatizánsok „Belehúztunk!" és „Megcsináltuk!" felkiáltásokkal fogadták a bejelentést.

Forrás: radio.hu  Kapcsolódó cikkek
- Hétfőn írják alá a koalíciós megállapodást
- Elutasított választási kifogások
- A Fidesz egy újraszavazást, négy újraszámlálást akar
- Orbán gratulált Gyurcsánynak
- Orbán egy Fidesz-szavazót sem enged bántani
- Kuncze azt üzeni, nincs kit megvédeni
- Dávid Ibolya: Útvesztőben van a jobboldal
- A koalíció győzelmét valószínűsítették a közvélemény-kutatók
- A fogvatartottak is szavaztak
- Választási utózönge
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál