- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Hírek - Belföld
Kuncze azt üzeni, nincs kit megvédeni
A választók nem veszik be a hazugságot, a félrevezetést, a rágalmazást, sőt elutasítják
/2006-04-24/  << Nyomtatható verzió >>
A választók nem veszik be a hazugságot, a félrevezetést, a rágalmazást, sőt elutasítják - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a Városház-parkban felállított Liberális sátorban. 

Gyurcsány Ferenc és Hiller István is ellátogatott Kuncze Gáborékhoz

A szabad demokrata politikust a "Megnyertük!" felkiáltással fogadó szimpatizánsoknak azt mondta: az elmúlt két hétnek az a tanúsága, hogy a választók nem veszik be a hazugságot, a félrevezetést, a rágalmazást, sőt elutasítják.

- Szándékaink szerint nem az az időszak következik, amikor nincs kommunikáció az oldalak között, amikor a feszültséget kell fokozni, hanem ennek az ellenkezője. Az nem lehetséges, hogy ebben az országban alapkérdésekben ne lehetne a közös hangot megtalálni konzervatívok, szocialisták és liberálisok között. Az nem lehetséges, hogy a politikának arra kelljen játszania, hogy akadályozza az ország fejlődését, hogy akadályozza a problémák megoldását, az nem lehetséges, hogy a politikának arról kell szólnia, hogy valakik elveszítik a hatalmat és az esztelen hatalomvágyuk kielégítése érdekében semmi nem számít a számukra és nem számít az ország. Ezért azt gondoljuk, hogy az az út, amit a Fidesz eddig választott és amit ezután választani szándékozik, Magyarország számára járhatatlan, ezt nem szabad választani - mondta Kuncze Gábor.
 
A pártelnök taps és éljenzés közepette köszönetét fejezte ki azoknak a választópolgároknak, akik a liberális pártra szavaztak, azoknak a képviselőjelölteknek, akik az SZDSZ színeiben indultak, és azoknak, akik dolgoztak a párt kampányában. Maga mellé hívta a színpadra Horn Gábort, a párt kampányfőnökét, hogy köszönetét fejezze ki a munkájáért. Ő volt az, aki a pillanatnyi nyugalmat sem hagyott nekünk a kampányban - jegyezte meg. Köszönetet mondott Erdélyi Szupermen Zsoltnak is, aki az SZDSZ kampányának arculatát tervezte.

Kuncze Gábor a jelenlévőknek elsorolta azoknak az SZDSZ-es jelölteknek a nevét, akik egyéniben győzni tudtak választókerületükben, úgymint Pető Iván Budapesten az V. kerületben, Gegesy Ferenc Budapesten a IX. kerületben, Hankó Faragó Miklós Szombathelyen, Sándor Klára Szegeden. Pető Iván pedig azt jelentette be, hogy Kuncze Gábor Szigetszentmiklóson nyert.

Kuncze Gábor elmondta, hogy a tárcák kérdése később dől el, most nem érdemes vele foglalkozni. Az SZDSZ korábban már elmondta, hogy mit visznek, mit tudnak vinni a koalícióba. Van elképzelésük az egészségügy átalakítására, a közigazgatás reformjára, az adóreformra, a szociálpolitika átalakítására, ezekről fognak folyni a tárgyalások.

Orbán Viktor nyilatkozatára reagálva Kuncze Gábor közölte: azt üzeni mindenkinek, hogy nincs kit megvédeni, ugyanis nem fenyeget senkit senki.

- Két utat lehet választani a jövőre nézve Magyarországon, az egyik, hogy mindent elkövetni az ország végzetes kettéosztása érdekében - én ezt az utat nem javaslom és el is utasítom azt az utat és azt a szöveget, amit ezzel kapcsolatban Orbán Viktor mondott - mert van egy másik lehetséges út is, amikor tiszteljük egymás véleményét, tiszteljük azt, aki konzervatív, tiszteljük azt aki szocialista és tiszteljük azt, aki liberális véleményt fogalmaz meg, és ezen elvek mentén éli az életét és képzeli el a saját jövőjét is és az ország jövőjét is - tette hozzá Kuncze Gábor.

Forrás: radio.hu  Kapcsolódó cikkek
- Hétfőn írják alá a koalíciós megállapodást
- Elutasított választási kifogások
- A Fidesz egy újraszavazást, négy újraszámlálást akar
- Orbán gratulált Gyurcsánynak
- Gyurcsány: A győztesnek van egy fontos felelőssége...
- Orbán egy Fidesz-szavazót sem enged bántani
- Dávid Ibolya: Útvesztőben van a jobboldal
- A koalíció győzelmét valószínűsítették a közvélemény-kutatók
- A fogvatartottak is szavaztak
- Választási utózönge
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál