- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Színes
A Világ Sajtófotói 2005
Kanadai alkotó nyerte a World Press Photo nagydíját
/2006-02-12/  << Nyomtatható verzió >>
A Reuters hírügynökség kanadai fotósa, Finbarr O'Reilly nyerte el a World Press Photo, vagyis a Világ Sajtófotói 2005-ös fődíját.

A legjobbnak ítélt felvételen egy egy év körüli gyerek látható, amint sovány ujját az anyja ajkához érinti. A fotó Tahouában, Niger északnyugati részén készült 2005. augusztus elsején.  
 
A tekintélyes seregszemlén 122 ország összesen 4448 fotósa szállt versenybe, több mint 80 ezer képpel. A zsűri 10 kategóriában 25 ország összesen 63 fotósát díjazta.

Köztük van Dezső Tamás, aki a Hétköznapok kategóriában nyert második helyezést, Romániában készített fotósorozatával. A szabadúszó fotós ugyanezzel a sorozatával a múlt héten a XXIV. Magyar Sajtófotó pályázaton elnyerte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének nagydíját.

Finbarr O'Reilly április 23-án Amszterdamban veheti át ünnepélyes keretek között a kitüntetést és az azzal járó 10 ezer euró pénzjutalmat.

A versenyt évről évre lebonyolító, 1955-ben Hollandiában létrejött World Press Photo független nonprofit szervezet legfőbb céljának tekinti a hivatásos sajtófotográfusok munkájának támogatását és népszerűsítését. A díjazott fotókból minden évben vándorkiállítás készül, a legjobb alkotásokat évkönyvben is megjelentetik.

Forrás: radio.hu

  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál