- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Belföld
Londonban őrölt a Hajdúsági Zúzógép
Matolcsi József WBF világbajnoki címet szerzett
/2005-12-10/  << Nyomtatható verzió >>
Profi pályafutása 30. összecsapásán megszerezte a WBF (Boksz Világalapítvány) eddig betöltetlen világbajnoki címét Matolcsi József, aki a 11. menet végén technikai k.o.-val verte az osztrák Hintereggert.

Matolcsi József júliusban már sikertelen címmeccset vívott Brice Faradji ellen, ám az akkori győztes lemondott a világbajnoki övről, így Matolcsi és az osztrák Gotthard Hinteregger (25-8-1) mérkőzhetett. A Skóciába tervezett péntek esti meccs ezért került az angol fővárosba, mert a skót rendezők a főmérkőzésen szereplő ghánai bokszoló pozitív AIDS-tesztje miatt az utolsó pillanatban lemondták a gálát. Matolcsi klubja, a Polish Box Promotion gyors megoldást keresve ekkor talált a londoni helyszínre.

Matocsi és Hinteregger korábban kétszer mérkőzött: tavaly októberben Matolcsi nyert k.o-val, míg idén áprilisban Hinteregger 12 menetben pontozással diadalmaskodott.

Ezúttal a 29 esztendős a "Hajdúsági Zúzógép" minden menetben óriási fölényben, fegyelmezetten öklözött a Skóciából a londoni Pinewood Studióba áttelepített bokszgálán. Már az első menetben padlóra küldte veterán vetélytársát, aki ezt követően szinte végig csak a védekezéssel törődött. A negyedik menetben Matolcsi jobb szemöldöke felrepedt, de a szünetekben sikerült a vérzést csillapítani.

A 11. menetben a holtfáradt Hinteregger folyamatosan fogásba menekülve próbálta meg állva megúszni a találkozót, de ekkor már szinte a fogásra sem maradt ereje, és Matolcsi jól bontott és mindig ütéssel távozott. A második perc elején Hinteregger padlóra is került, viszont ez inkább lökéstől, mintsem ütéstől történt, de Mickey Vann mérkőzésvezető rászámolt az osztrákra. Matolcsi megérezte, hogy most be lehet fejezni a mérkőzést, hatalmas rohamot vezetett és a bíró öt másodperccel a menet vége előtt védekezésképtelenség miatt beszüntette a világbajnoki csatát.  

Forrás: sportforum.hu  Kapcsolódó cikkek
- Matolcsi az első menetben kiütötte kihívóját
- Matolcsi visszavághat Faradjinak is
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál