- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Tűzoltósági hírek
Brüsszelben tüntetnének a magyar tűzoltók
Uniós irányelveknek megfelelően a tűzoltók számára is negyven óra legyen a heti munkaidő
/2005-09-01/  << Nyomtatható verzió >>
Október elseje és ötödike között Brüsszelben demonstrál a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ), ha a Belügyminisztériummal nem sikerül megegyeznie arról, hogy az uniós irányelveknek megfelelően a tűzoltók számára is negyven óra legyen a heti munkaidő.

A tűzoltók heti munkaideje jelenleg 58 óra, 24/48 órás szolgálatban, éves szinten 2880 óra, ami 728 órával haladja meg az átlagos munkaidőt Magyarországon – mondta szerkesztőségünknek Kajsza Zoltán.

A HTFSZ elnök-ügyvivője hangsúlyozta: európai uniós tagként mindössze annyit akarnak elérni, hogy a tűzoltókra is érvényes legyen a közösség heti negyvenórás munkahétre vonatkozó irányelve, amely szerint túlmunkával együtt is legfeljebb negyvennyolc órás lehet a munkahét.

A tűzoltók jelenleg 117 napot töltenek huszonnégy órás szolgálatban; a negyvenórás munkahét alapján, három év alatt ezt 85-re csökkentené a HTFSZ. A legutóbbi, augusztus eleji tárgyaláson a minisztérium 104 szolgálati napra tett javaslatot, ami az európai uniós irányelv maximális munkaidejét, a heti negyvennyolc órát veszi alapmunkaidőnek. A szakszervezet számára még az is elfogadható lett volna, ha a 104 és a 85 közötti 19 napot az uniós irányelveknek megfelelően túlóraként kifizetik a tűzoltóknak, ám a tárca csak a különbség egytizedét állná. A minisztérium szerint a HTFSZ követelésének teljesítéséhez mintegy 2250 tűzoltó felvételére, és a 24/72-es szolgálati rendre való átállásra lenne szükség.

Forrás: mno.hu  Kapcsolódó cikkek
- Elégedetlenek a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók
- Brüsszelben keresnek megoldást a magyar tűzoltók
- Szerencsét hoz a szilveszteri tűzoltócsók!
- Tévesen riasztott a Biogal tűzjelzője
- Tüzes-vizes szombat
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál