- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Színes
Debrecen 2010-es arcai
Reklámforgatás a hőségben
/2005-07-28/  << Nyomtatható verzió >>

Adna egy autogramot?
Mint arról korábban beszámoltunk, indul a Debrecen 2010 pályázat marketingkampánya, melynek egyik részeként televíziós reklámspotokat forgatnak. Természetesen Debrecen jellegzetes főterén, természetesen híres debreceniekkel (kivételesen nem csak Szabó Magdával rukkolunk elő). Illetve ők már nem élnek itt, de valahogy mindegyiküknek jelent valamit a város: például gyermekkort, szép emléket, kamaszkori lázadás helyszínét, vagy a jelképpé vált Főnix madarat, mely azóta már a szökőkutat díszíti.

Reggel tíz óra, 35 fok árnyékban. Árnyék sehol. Gyülekezik a statiszták „hada”, akik szerepelni szeretnének a Debrecent, illetve a kulturális fővárosi pályázatot népszerűsítő kampányfilmben. A szerep szerint a háttérben majd ide-oda korzóznak, míg a kamera a főszereplőre fókuszál. Ő pedig nem más, mint Cserhalmi György, városunk szülötte, aki olykor még előfordul vendégként a Kör Dáma egyesület soros összejövetelén, a színházban azonban egyáltalán nem. Mégis, tudható, hogy debreceni, szokás példálózva emlegetni – itt, a cívisvárosban. Ráadásul a reklámforgatásban sem kezdő, az egyik kereskedelmi bank arca volt évekig (akkor el

Csapó! (nem utca)
is ítélték emiatt jónéhányan). Szerepe szerint belevág a mondatba: „Azt mondják, Debrecennek különleges érzéke van ahhoz…” s két autogramkérő félbeszakítja – „annyira tetszett abban a lovaglós filmben” (sic!). Előbb esetlenül, majd egyre magabiztosabban. Nem képzelgés, nem szerep, még sokan így tesznek, a kamera látószögén kívül (azaz kézjegyet kérnek egy paprlapra). A film forog, viszonylag hamar letudják azt a három jelenettöredéket, melyből majd a kész mű összeáll, abban már nem fog dübörögni a DKV.


Hankiss prof és a mezítlábas rendező
Délután 14 óra. A Kossuth tér harangos idő- és hőmérőjén 41 fok. Ép ésszel nehéz kibírni, a hűs ásványvízből rekordmennyiség fogy. A nyugdíjas statiszta kitart, azt mondja, közel lakik, ha kell hazamegy. Kis késéssel befut a délutáni „sztárvendég” is, a 35-ös főúton végigaraszoló Hankiss Elemér. Az ő szerepe teljesen más kontextust kíván. A gyermekkoráról beszél, nagyapjáról, sajátos stílusával, sajátos, bő, bölcs mondanivalójával. Közben a fiatal lányok nemes egyszerűséggel letegezik az örökifjú, gyermekkorába visszarévedő professzort. Persze ő sem ma kezdte a szereplést, az ilyen stílusú forgatást azonban nehezebben veszi. Az, hogy végül mi

Egyeztetés
kerül adásba, egyelőre kérdéses, majd a film készítői megoldják. A stáb egyébként Budapestről érkezett, úgy látszik, a helyi videofilmesek nem adtak elfogadható ajánlatot.

A jövő héten valószínűleg újra látható lesz a fekete sátor a Kossuth téren, akkor Gubás Gabi lesz a spot hőse, ha ráér. Hamarosan pedig főműsoridőben találkozhatunk a kész „rövidfilmekkel”, a Debrecen2010-kampány arcaival.

  Kapcsolódó cikkek
- Kósa Lajos reagálása a kormány döntésére
- Debrecen 2010-marketingkampány indul
- Debrecen - Nagyvárad együttműködése a régióért
- Együttműködik a japán sztárépítész és Debrecen
- Üveghegy! Vagy amit akartok?
- Városok, falvak szövetsége
- Debrecen 2010 konferencia
- Kulturális főváros és szponzor-jelöltek találkoztak
- Debrecen a legjobb hét között
- Tűzszünet a kultúra érdekében!
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál