- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Színes
Táborozni jó!
De hol és mennyiért?
/2005-07-13/  << Nyomtatható verzió >>
Sok család találja magát abban a helyzetben a nyáron, hogy nem tudják kire bízni a gyermeküket, a "kulcsos" megoldás meg mégsem az igazi... Ilyenkor tűnhet jó ötletnek a táboroztatás. Az idén is programok tárházát kínálják az érdeklődőknek - ha épp megengedi a család pénztárcája.

Mindenféle táborba lehet menni: ökotáborba, zenetáborba, kézműves táborba, a választék nagy, azonban a részvételi díjak egy átlagos, többgyermekes családnak megterhelők lehetnek. Hajdú-Bihar megyén belül több tábor is várja a gyerekeket (vannak családi táborok is), kurta-gyors körképünkben ezekből szemezgetünk.

Hajdúnánáson, a Verestenger tanya ökológiai gazdaságában rendezik meg az V. Nomád Ökológiai Tábort, augusztus 1-7-ig. Az Okkal - Más - Okkal Ifjúsági Egyesület foglalkozásai között íjászat, lovaglás, természetjárás és ökológiai bemutatók szerepelnek. Az árak itt viszonylag olcsók, 9500 Ft egy főre, jelentkezni 9 éves kortól lehet. A www.okmasok.hu oldalon többet is megtudhatnak a szülők.

Általános iskolásoknak a Napsugár Táborokat ajánljuk június 20. és július 29. között. A Debreceni Művelődési Központ egységeiben és a város más helyszínein szakmai programokkal és szabadidős tevékenységekkel várják a kicsiket. Az Újkerti Közösségi Házban kilenc tábort ajánlanak figyelmünkbe, a paletta pedig nagyon színes: van Tűzzománc és Fazekas tábor, vagy akár lovagolni és íjászkodni is megtanulhatnak a felsősök a Haditorna táborban. A Filmes tábor kezdő kurzusában a gyerekek megismerkedhetnek a média világával és működésével, a haladó csoportban pedig a kezdő tábor elvégzése után filmet is készíthetnek. A résztvevőknek napi háromszori étkezést biztosítanak, ez benne foglaltatik a 10-12 ezer forintos részvételi díjakban. További lehetőségekről az ujkertkh@axelero.hu e-mail címen érdeklődhetnek.

Táborokat szerveznek a Tímárházban is. Kézműves és fazekas táborokat, 7-14 éves diákok számára, akik elsajátíthatják a hagyományos debreceni kézművesség egyes mesterségeit és a hagyományos fazekasság elemeit. Ez egy viszonylag drágább tábor, a speciális programban való részvétel 12-14 ezer forintjába kerül a szülőknek. Mátrai Andrea szervezőtől a amatray@freemail.hu e-mail címről kérhetünk bővebb felvilágosítást.

A legolcsóbb táborok közé tartozik az a napközis tábor, amelyet a Kismacsi Közösségi Házban rendeznek 6-14 éves korú gyermekeknek. Ha a szülő elfoglalt vagy dolgozik, 9-17 óráig biztos helyen tudhatja csemetéjét mindössze 4 ezer forintért. További információkat Kajdiné Virág Katalintól kérhetnek, a telefonszám 0652/716-698. Még a héten jelentkezhetnek ezekbe a táborokba.

A mozgást kedvelő gyerekek figyelmébe ajánljuk a Malompark 5 napos turnusait, június 20-tól augusztus 20-ig. A részvételi korhatár 6-10 év, részletes tájékoztatást a 0652/505-625 telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

Kuriózum az I. Debreceni Családi Folktábor a Víg-Kend majorban, július utolsó hét napján, melynek a nevében is benne van, hogy a család együtt töltheti el kellemesen az időt, s a kézműves foglalkozások mellett a Hajdúság és a Nyírség zenéjével, táncaival és tárgyi népművészetével ismerkedhetnek meg. Egyéb különlegessége, hogy közelsége miatt akár napközis jelleggel, és nem a teljes hétre is igénybe lehet venni, tehát akár egy napos látogatás is megéri - így sem kerül többe.

Érdemes azt tudni, hogy a legtöbb táborba három napnál nem régibb orvosi igazolást és tisztasági csomagot kell magukkal vinniük a gyerekeknek.

Akik azt szeretnék, hogy gyermekük az ország más tájaival is megismerkedjen, a http://nyar2005.miert.ro/  honlapot ajánljuk figyelmükbe, ahol további nyaraltatási lehetőségek közül választhatnak.  Kapcsolódó cikkek
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál