- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Színes
Újabb botrány a Debreceni Egyetemen
"Vadászat" a vesztegetésen ért egyetemi tanár ellen
/2005-06-07/  << Nyomtatható verzió >>
Éppen hogy elült a boncolási botrány, most itt az újabb eset, mely megrengeti a Debreceni Egyetem patinás falait. Letartóztattak egy egyetemi tanárt vesztegetés gyanújával (hivatalosabb terminussal élve: fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanújával).
A rendőrség által P.G.-nek nevezett, az Agrártudományi Centrum állattan tanszékének professzora, aki már nyugdíjas napjait, illetve felmondási idejét tölti a leépítés következtében, decemberben került a hatóság látókörébe - persze segítséggel, egy névtelen levél volt a kiindulópontja a vizsgálatnak: tényleg pénzt fogad-e el a neves oktató vizsgáért, diplomamunkáért, vagyis az indexben szebben mutató jegyért. Nos, a rendőrség, leleményesen, beépülve buktatta le a tanár urat. Egyesek azt is tudni vélik, nem ez az egyetlen ilyen eset az univerzitáson, sem az országban, csak hát ez derült ki.

Szegény egyetemet az ág is… Most, midőn javában zajlanak a vizsgák és az államvizsgák, Nagy János rektor sietve le is szögezte, hogy a Debreceni Egyetem tanárai az oktatásban és kutatásban is példaképként állíthatók a hallgatók elé, hogy a munkát a szakmai ismeretek magas szintű átadása és a korrekt vizsgáztatás jellemzi.

Ez szépen hangzik, megnyugtató is lenne, de nem tudunk elvonatkoztatni attól, hogy a kedvezmény ára olykor félmillió forint lehetett, avagy valamiféle természetbeni juttatás - ahogy a "szakzsargon" mondja.
Két nappalis és három levelezős diák azonban - egyelőre? - búcsút mondhat a diplomának. A kiváló szaktekintélyként számon tartott nyugdíjas tanár pedig a becsületének - bármi derüljön is ki a nyomozás végén.

Margó:
- A természetbeni fizetés jelen esetben inkább vadászatokat jelöl, semmint féldisznót.
- Rendőrségi információk szerint nem (csak) készpénzben, hanem átutalással zajlottak a kifizetések, ilyeténképpen könnyedén nyomon követhetők. Ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy gazdasági szervezetek között mutatható ki a tranzakció (már csak bizonyítani kell a személyes kapcsolatot - de akkor hogyan buktatták le a rendőrök közvetlenül?)
- A frissdiplomás vadgazdálkodási mérnökök munkanélküliségi adatai sajnos nem állnak rendelkezésre, csupán hipotézis létezik arra, hogy nincs vagy nem nagy a túlképzés, aki pedig nem átall pénzért diplomát szerezni e téren, könnyen ifjabb Zrínyi (a költő) sorsára juthat.
  Kapcsolódó cikkek
- Elkészült az új diákszálló
- Informatikai csúcstechnológia a Debreceni Egyetemen
- Bombariadó a Debreceni Egyetemen
- Szervezeti korszerűsítés a Debreceni Egyetemen
- Díjazták az Egyetemi Életet
- X. Debreceni Kardiológiai Napok
- A Debreceni Egyetem pontos számadatai a leépítésről
- Tiltakozó nagygyűlést tartottak a Debreceni Egyetem alkalmazottai
- Kollégiumot újítottak fel a Debreceni Egyetemen
- Jótékonysági bál a Debreceni Egyetemen
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál