- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Életmód - Egészség
Illatok, aromák
Az illóolajok testet-lelket-szellemet felemelő hatása varázslatos
/2005-04-01/  << Nyomtatható verzió >>
Már a régi korok tudós doktorai is a különféle növényi kivonatokat hívták segítségül orvosságként. Ahhoz, hogy tudatosan használjuk az illóolajokat, pontosan ismerni kell, hogyan is hatnak ezek az anyagok. A hosszú évszázadok alatt felhalmozott tudáskincs manapság számtalan formában hozzáférhető. Illóolajokat nyerhetünk a növények leveleiből, virágából, gyümölcséből, gyökeréből vagy szárából.

Az olajok alkalmazása
Használd őket párologtatóban, a szoba levegőjébe spriccelve, masszázshoz a kedvessel, de ne vesd el a közös fürdő gondolatát sem! Párologtató mécses vagy szobaszökőkút segítségével kellemes illatok csalhatók elő. Az illóolajok legjelentősebb tulajdonságai, hogy gátolják a baktériumok, a vírusok, a gombák szaporodását. Könnyebb légzést eredményeznek, oldják a légzőszervi görcsöket, segítenek a szívműködés, a vérnyomás szabályozásában. Ügyeljünk azonban arra, hogy teljes koncentrációban ne kerüljön a bőrre. Mindig csak hígított állapotban alkalmazzuk, különben bőrirritáció, vagy allergiás tünetek léphetnek fel. Az olajat párologtathatjuk is, ami az érzékeken keresztül hatva fejti ki jótékony hatását. (2 liter vízhez elegendő kb. 5-8 csepp olaj.)

A választás
A kérdés, mikor milyen illatot használjunk, már-már filozófiai mélységekbe vezet. Célszerű létrehozni egy alapkészletet, és ezt bővíteni tovább az idők során
bizonyos irányok felé. Kiindulhatunk a csillagjegyekből, és az ehhez tartozó elemekből (víz, tűz, föld, levegő). Követhetünk előre lefektett illatkúrát is. Száraz bőrre használhatunk rózsa, levendula, jázmin, vanília aromákat. Steressz ellen kiváló a mandarin, bergamott, narancs, levendula, vanília.
Amit nem szabad elfelejteni:
Sosem szabad az illóolajokat belsőleg használni!
Terhesség, allergia esetén kerülni kell az aromamasszázst!
Az illóolajokat sötét üvegben, védett helyen kell tárolni!
A mandulaolajat, az avokádóolajat, az illóolajokat és társaikat a patikákban, a Herbária, a Fitotéka szaküzletekben veheted meg.
Mindig friss és tiszta alapanyagokat használj!
És egy utolsó tipp, biztos siker, ha az illatokat megfelelő háttérzene támasztja alá, hiszen minél több érzéket szólítunk meg egyszerre, annál boldogabbnak és elégedettebbnek fogjuk érezni magunkat.

Beauty Forum
(K.B.)
  Kapcsolódó cikkek
- A húsvéti nyúl és a tojás
- Madárinfluenza
- Masszázs, az érzékek ünnepe
- Fűszerkalauz
- Multimédia és a gyerekek
- Anorexia és bulimia
- A láthatatlan kór
- Édes álmok
- Síelni megyünk!
- Fogyni kellene!
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál