- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Kultúra - Desperado
Legyőzheted Őt!
Jégkorong-induló Desperado módra
/2005-03-30/  << Nyomtatható verzió >>
Bizonyára torkában dobogott a szíve a Desperado tagjainak, amikor kiderült, ők prezentálhatják a hamarosan kezdődő jégkorong világbajnokság indulóját. A dal igencsak eltér a megszokott Desperado-melódiáktól, ám ez egyáltalán nem baj! Valószínűleg így is olyan nótát alkottak, melyet sokszor fogunk még hallani a rádióban. A hoki-himnusz egy magyar játékos szemszögéből mutatja meg, milyen érzések is játszódhatnak le majd kedvenceinkben a Főnix jegén. Ezzel persze az volt a cél, hogy ne csak a közönség élje bele magát a zenébe, hanem a hangulaton, a drámaiságon keresztül a sportszerető embereket, és akár a játékosokat is feltüzelhesse. Épp ezt sugallja a cím is: "Legyőzheted Őt!". Ha nem is vagyunk esélyesei a tornának, a hazai közönség előtt semmi sem lehetetlen, ha felzúg a "Ria, ria, Hungária!".

A felkérés persze nem egészen érte váratlanul a slágergyáros hármast, hiszen már a 2001-es ifjúsági atlétikai világbajnokságra is ők szállíthatták a "címadó" dalt, a szervezők és a közönség legnagyobb megelégedésére. S hozzá kell tenni, nem sok ilyen hírnévvel és ekkora rajongótáborral rendelkező debreceni zenekar létezik.
A dal Zoy! azaz Zolnai András "műve", ő írta a szöveget és a zenét is, a hangszerelés pedig Mosquito terméke, mint ahogy az már a Desperado slágereinél megszokott. Zsolti szerint igazán jól sikerült a nóta, s külön örül, hogy ezúttal keményebb húrokat feszegetnek. A keményebb riffek, a torzított elektromos gitár mégis csak jobban passzol egy kemény sportághoz, ráadásul ő a Desperado előtti időkben rockzenész volt, vérében még jócskán megmaradt a határozottabb, keményebb zene iránti lelkesedés. Úgy gondolja, kifejezetten jó alkalom ez a Desperado számára egyfajta szárnypróbálgatásként, hiszen ha tetszik a közönségnek, érzik benne a lehetőséget, hogy a későbbiekben húzósabb hangzást is becsempésszenek a zenekar lágy dallamvilágába.

Hogy milyen a tagok viszonya a sporthoz? Mindannyian nagy sportrajongók, bár nem feltétlenül a jégkorong szívük csücske. Betti például versenyszerűen kézilabdázott, hozzá a labdajátékok állnak közel, Zsolti középiskolásként fél életét a nagyerdei műkorcsolya pályán töltötte, persze a hoki szabályait Zoy! ismeri a legjobban, talán ő tekinthető jégkorongszakértőnek a bandából. S mint sportszerető emberek, természetesen ott szeretnének lenni a vb-n!
A Desperado régi nagy álma, hogy a Főnixben játszhassanak, s talán ez valóra válhat végre, s a jégkorong világbajnokság megnyitó ünnepségén Zsolti és Betti a csarnokban sokezer ember előtt vezetheti elő az indulót, amely reményeik szerint sok-sok fülben megragad, s talán velük együtt zúg majd a "Ria, ria, Hungária!"

- dak -  Kapcsolódó cikkek
- Lezárult a szavazás
- 88 métert zuhant a Desperado autója
- Stúdióban a Desperado
- A Desperado élő koncerttel ünnepli a Város napját
- Átesett a tűzkeresztségen a Desperado Koszovóban
- Ajándék a Desperadotól
- Három hét két földrészen a Desperadoval
- A Desperado az új albumról mesél
- Új album, újabb siker
- Ünnepi készülődés a Desperado háza táján
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál