- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Focisuli
A Loki győzedelmeskedett a Farsang-kupán
"Apró örömök" a pályán…
/2005-02-27/  << Nyomtatható verzió >>
A helyszín nem a Főnix csarnok, így nem volt se több ezres nézőszám, se élő TV-közvetítés, de mégis izgatottan léptem be a Mechwart András Szakközépiskola tornacsarnokába, ahol szülők tömege szurkolt kiabálva. Az ajtón belépve kirajzolódott a nemcsak szaladgáló, hanem igenis komolyan és koncentrálva játszó kis emberkék hada, mint egy hangyaboly, akik a végsőkig harcolnak a buzdításért cserébe. Éppen a LOKI Focisuli reménységei bűvölték a labdát nagy elánnal, de azért az ellenfél - a Hajdúszoboszló gárdája - sem adta olyan könnyen. A pálya szélén - eltéveszthetetlenül - piros-fehérben, a házigazdák 1997-es korosztályának edzője, Bernáth Lajos igazgatta irigylésre méltó nyugodtsággal az ülő és játszó kicsiket.

A tornára 5 csapat: a Derecske, Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Balmazújváros ifjú gárdája érkezett. Ez a küzdelem a farsangi torna nevet kapta, mely már második alkalommal került megrendezésre, és igen nagy érdeklődés kísérte, hiszen a rokonok és a barátok is éppúgy átélték a játékot - pedig ők csak a küzdőtér szélén álltak -, mint a csemeték. A zöld gyep helyett a csarnok parkettáján 30 perces
meccseken néztek farkasszemet egymással a gárdák, de ez nem akadályozta az apróságokat, hogy mindent beleadva - még az ütközésekkel sem foglalkozva - jó hangulatot teremtsenek a hozzátartozóknak és az érdeklődőknek. Bár, az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy-két szülő elragadtatva magát túlontúl szurkolt, de ezt leszámítva, igen izgalmas és mondhatni gólzáporos mérkőzéseket láthattunk.
Nagyon jól példázza ezt a Derecske és a Hajdúnánás összecsapása, mikor a derecskei kicsik, meglepően erős passzokból találtak négyszer is (!) az ellenfél kapujába. Az egyik apuka szerint ezek a gyerekek szívvel-lélekkel játszanak, és mindent beleadnak, hisz nekik egy kedves szó mindennél többet ér. De nemcsak a szülők, hanem a játékostársak is folyamatosan biztatták a pályán lévőket, és emelgették kezüket, mint egy kis diák a padban, aki szót akar kapni, csak ők itt és most a pályára lépést akarták kivívni.
Természetesen minden együttesnek megvolt a maga taktikája, melyet - amint azt az együttesek trénereitől megtudtuk - többé-kevésbé sikerült is megvalósítani. Igaz, a Hajdúszoboszló az ötödik helyen végzett, azonban edzőjük, Sarkadi Zoltán örült annak, hogy a gyerekek visszaadták azokat a taktikai elemeket, melyeket megtanított nekik, ugyanakkor többet várt csapatától, azonban bízik benne, hogy összeszoknak a fiúk, és akkor nincs megállj számukra!
A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a meccsek között se unatkozzanak a kis focisták és kísérőik, így a szünetekben tánc és tombola várta őket. A rendezvény meglepetése Bernáth Csaba, a DVSC-Megaforce kiválósága volt, aki díszvendégként vett részt a gálán, és nagy örömmel tett eleget a meghívásnak, hisz ahogy fogalmazott: "Örömmel jövök gyerekek közé, mivel ilyenkor én is visszagondol arra, hogy milyen volt 15 évvel ezelőtt. A gyerekek szívvel-lélekkel játszanak és jó látni a srácokat, hogy még mit sem sejtenek a profi világból." A kis labdarúgók azonnal körülvették, és érdeklődve néztek fel rá, körülrajongták.

Ezt követte a döntő összecsapás, ahol a LOKI és a Hajdúböszörmény apróságai tették-vették a játékszert. Az ellenfél kezdett jobban, hiszen hálóőrük mindig tudta, merre jár a labda (ez nem ártana néha a profik világában sem!). Mondani se kell, ez nagy fejtörést okozott a hazaiaknak, de egy kis idő után már a piros-fehérek is megtalálták magukat és a labdát, így tudatos, passzolós játékukkal a hajrában kiegyenlítettek. Mivel a rendes játékrészben nem bírt egymással a két gárda, így büntetőkkel döntötték el a kupagyőzelmet. A gyerekek esetében hétméteres rúgások közül a LOKI játékosai mindhármat bebombázták az ellenfél kapujába, így megnyerték a tornát. Az első három helyezett megkapta a megérdemelt serleget, érmet és oklevelet. A másik három csapat érem nélkül tért haza, de az mindennél többet ér, hogy a gyerekekkel megszerettessük a focit, mozogjanak és örüljenek egy-egy apró sikernek!

A LOKI kis bajnokai egyelőre még a felkészülésre helyezik a hangsúlyt, hiszen ahogy Bernáth tréner fogalmazott: "A szülők támogatása is véges és a tornák mellett a mezek és az utazások költségei is a hozzátartozókat terhelik." Ugyanakkor ez a torna is az ő áldozatkészségüknek köszönhetően valósulhatott meg. Azonban, ha az égiek is kegyesek lesznek, akkor április és május hónapban már a zöld gyepen láthatjuk viszont a még kicsi, de annál erősebb labdazsonglőröket.

A Farsang-kupa eredményei:
1. LOKI Focisuli
2. Hajdúböszörmény
3. Derecske
4. Hajdúnánás
5. Balmazújváros
6. Hajdúszoboszló

Andy  Kapcsolódó cikkek
- Küzdelem az esőben
- Világbajnoki másodikok lettek a magyar focisták!
- Egyszerű labdaátvételek 3.
- Egyszerű labdaátvételek 2.
- Egyszerű labdaátvételek
- Labdavezetés külső csüddel
- Labdavezetés teljes csüddel
- Sikeres hétvégét zárt a Loki Focisuli
- Rúgás teljes csüddel
- Rúgás külső csüddel
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál