- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Kutyatár
Boni, a skót juhász
A múlt heti pumi után, most egy újabb fajtát mutatunk be
/2005-02-26/  << Nyomtatható verzió >>
E heti kutyánk bemutatása újfent a Debreceni Agility Szabadidősport Egyesület egyik tagjának segítségével történik, aki saját ebéről fog beszélni. Pontosabban nem is ő, hanem a kutyus ecseteli saját maga erényeit - a hibákat (ha vannak egyáltalán) szerényen elhallgatva. Lássuk csak!

"Sziasztok!

Boni vagyok. Fajtámat tekintve coboly színű skót juhász. Gazdám azért választott társául, mert sokak szerint a világ egyik legszebb fajtája vagyok. Skócia és Észak-Anglia határ menti területeiről származom. Régen terelésre és őrködésre használtak, ma főleg a család kedvenceként tartanak. Létezik a fajtánkból rövid szőrű változat is, aki ugyan olyan, mint mi (természetre és felépítésre is), csak egészen rövid szőrrel. Háromféle színváltozatunk van: cobolyszín-fehér, trikolór, blue-merle. Szőröm hosszú és jó esetben dús, ápolása mégsem igényel óriási erőfeszítéseket. Kis koromban már hozzászoktam a fésűhöz, s ma már kimondottan szeretem.

Alaptermészetem nyugodt, ugyanakkor temperamentumos. Nagyon szeretem a hosszú, élménydús sétákat. Azt mondják rólam, sose növök fel, s örök gyerekként, akár 14-15 éves korig is élhetek. Imádom a guruló, repülő, pattanó játékokat, ezekért néha képes vagyok meg is küzdeni a fajtársaimmal. Persze ez nem vérre menő, csak olyan fenyege-tő, "ez az enyém hagyd békén!" jellegű.

Igazi családi kutya vagyok, gyerekektől az idősekig mindenkit szeretek, a család többi állatával is jól kijövök, ha kis koromban megismertetnek velük. Szeretek kertben lenni, de ha a gazdi hazajön onnantól kezdve "levakarhatatlan" vagyok róla. Árnyékként követem mindenhová és percenként biztosítom imádatomról, néhány extra-simi reményében. Lételemem a mozgás, ezt rendszerint ki is követelem. Naponta mini-mum 1 órás hancúrra van szükségem, s utána csendbe maradok - mivel elragadó a modorom, ez nem is tűnik olyan soknak.


További képek, jobbra
fent a Képsorozatban
Gazdámért rajongok
, az évek során a gondolatait is ki tudom találni. Jól alkalmazkodom a család életéhez. Lakásban ritkán vagyok útban, képes vagyok órákat pihenni a vac-komban, azonban az első hívó szóra pattanok és indulhat a játék. Mindent meg akarok tanulni a világról ezért nagyon könnyű belém sulykolni az engedelmességet. Természe-tesen csak akkor vagyok hajlandó erre feltétel nélkül, ha jól bánnak velem, viszont, ha kiabálnak vagy keményen szólnak hozzám, megijedek és azonnal bocsánatért esede-zem. Ez érzékeny lelkivilágomnak köszönhető. Ezzel szemben, ha érzem, hogy szeret-nek azt ezerszeresen meghálálom. Mestere vagyok a bájos, odaadó és ragaszkodó sze-retet adásának. Ja, és még annyit, hogy bolondos, habókos természetemből adódóan nehéz nekem ellenállni.

Én azon szerencsés fajtársaim közé tartozom, akiket gazdáik sportolással próbálnak még boldogabbá tenni. Mi agilityzni járunk, amit mára nagyon megszerettem. Nem volt könnyű elsajátítani ezt a kombinált mozgásformát, de sokat segített, hogy figyeltem a gazdi minden szavára és próbáltam megfelelni neki. Azonban vannak fajtársaim, akik mai napig birkák terelésében lelik örömüket.

Úgy, ennyi lenne a bemutatkozóm dióhéjban, s ha megtetszett szerény személyem, akkor ajánlom figyelmetekbe fajtám többi egyedét is! Aki szeretne egy könnyen kezelhető, nagy szívű, hűséges és gyönyörű társat (a Lassie-t biztosan olvastátok), az válassza a skót juhászt kutyatársául!

                                                                                                  Üdvözlettel: Boni"

Nos, ha tetszett az írás, és szeretik a kutyákat, akkor felhívjuk minden kedves olvasó figyelmét, hogy adójuk 1%-ával támogathatják a fenti egyesületet, amely - többek között - ebek versenyeztetésével foglalkozik, teljesen non-profit alapon, pusztán kutya szeretetből!
A kedvezményezett adószáma: 18563973-1-09
A kedvezményezett neve: DEBRECENI AGILITY SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET

Koppányi Szabolcs

Szerző: Nagy Tímea

  Kapcsolódó cikkek
- A magyar vizsla
- A pumi bemutatása
- Kutya mondja: vau!
- Mit szabad, és mit nem - folytatás
- Mit szabad, és mit nem?
- Lulu, a németjuhász
- A picitől a versenyzőig
- A verseny
- Agility szabályok, pályamunka
- A karika, távolugró akadályok, asztal
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál