- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Autó-Motor - Rally
Sumava Rally 2005
Szomorú befejezés
/2005-02-23/  << Nyomtatható verzió >>
Jól kezdődött a havas viadal a kétszeres magyar bajnok, Kiss Ferenc számára, az első gyorsaságin csupán három tizeddel maradt el a legjobb WRC-s Vaclav Pechtől, és eggyel a szakasz győztes Kopeckytől, úgy, hogy a rajtnál egy másodpercre be is aludt. De amilyen jól sikerült a kezdés, a befejezésre annál rosszabbul, és vártnál lényegesen korábban került sor. A verseny második szakaszát a Klatovy határában kijelölt körpályát, háromszor kellett teljesíteni, így fordulhatott elő, az hogy a versenyautók közvetlenül egymás után érkeztek egy-egy kanyarba.
Ez lett a veszte a Husqvarna Racing párosának is. Egy kör elteltével, egy jobb kanyarba, hirtelen és hatalmas sebességgel a Hyundai Accent WRC jobb oldalában landolt Stepán Vojtech 206 WRC-je, aki a kelleténél sokkal gyorsabban érkezett a kanyarba.
Az ütközés után mindketten tovább haladtak, a cseh páros sérülés nélkül, a Hyundai viszont 500 méter után lángra kapott. Feriék azonnal megálltak, és miután áramtalanították a versenyautót a tűz is elaludt, de az újraindításkor ismét füstölni kezdett a műszerfal, és a verseny számukra itt véget ért. A tüzet az okozta hogy az ütközés következtében a bukócsőnél haladó kábelköteg zárlatos lett, ami lángra kapott és tovább terjedt egészen a műszerfalig.

Sajnos a szabályok nem rendelkeznek arról, miként kell eljárni ilyen esetben, így a csapatnak az anyagi és az erkölcsi kárt is magának kell viselnie. Ennek ellenére Kiss Feriék azért annyit elvártak volna, hogy egy bocsánatkérés erejéig megkeresik őket az eset után, de Stépan Vojtech még csak meg sem köszönte, hogy az úton tartották Peugeot-ját, sőt miután Penderik Laci odament hozzá, hogy "kifejezze háláját", flegmán nevetett és húzogatta a vállát, mondván ez van.
A kieséssel a magyar bajnokságra is készülő alakulat veszteségei közé sorolható a felkészüléssel járó felesleges kiadások mellett, a célkitűzésben szereplő Téli Kupából való kiesés, valamint hogy a rájuk lesújtó Vojtechre a szervezők sem sújtottak ki büntetést, aki végül testvére mögött a második helyen fejezte be a futamot.
A verseny másik magyar egysége sem látta meg az első napi célt, Hadik András az Astra OPC kuplung hibája miatt kényszerült korai búcsúra.

Azért említsük meg, hogy a verseny végeredménye is több mint érdekes, hiszen a WRC-k közt Tomas Vojtech, egyforma idővel végzett az élen testvérével Stéphannal, a dobogó harmadik fokára pedig Jan Kopecky állhatott fel az N csoportos Mitsubishivel.
A Téli kupa abszolút értékelésében, Vaclav Pech végzett az első helyen Stéphan Vojtech és Jan Kopecky előtt. Kiss Feri az abszolútban a 9., az A8-ban pedig a hatodik helyen zárt. Hadik András kategóriájában az N/3-ban a negyedik helyen végzett. Ennyi.

Együttműködő partnerünk a rallysport.hu jóvoltából jött létre az összeállítás!

  Kapcsolódó cikkek
- Solberg kiesett, miután elgázolt egy kengurut
- Solberg nyerte a tragikus Brit Ralit
- Uddeholm Svéd Rally
- Holnap a Svéd futammal folytatódik a Rally VB
- Turán Motorsport
- Loeb vezet Ausztráliában
- Zemplén Rally beszámoló
- Kiálltak Benikék
- Zemplén Rally előzetes
- Tereprallye Országos Bajnokság
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál