- Kezdőoldal   Apró   Fórum   Humor   Mobil   myPage   Modell   Randi   Erotika  
 
Nap képe
Nap vicce
 
Kezdõoldal - Sport - Harcosok klubja
I. Henrik a trónra tör!
Március 19-én Tapolcán debütál profiként a debreceni bunyós
/2005-02-17/  << Nyomtatható verzió >>

Kertész Henrik
A debreceni amatőr ökölvívás legismertebb és legeredményesebb egyénisége, a háromszoros Magyar Bajnok, vb-negyeddöntős, főiskolai vb-bronzérmes Kertész Henrik néhány nappal ezelőtt úgy döntött, átlép a profik táborába, s a Felix-Promotin eredménylistáját gazdagítja tovább győzelmeivel. Az ökölvívó menedzselését nem egyedül Rácz Félix végzi majd, segítségére lesz ebben a debreceni ökölvívás támogatója, a DVSC ökölvívó szakosztályának elnöke, Szabó Sándor is. Kicsit szokatlan, hogy két szakember is felügyeli Kertész profi pályafutását, de Szabó Sándor és Rácz Félix néhány évvel ezelőtt már dolgozott együtt - mindkettőjük megelégedésére -, közösen menedzselték a Komjáthi-Matolcsi párost.
Henrik továbbra is eddigi edzőjével, Deél Istvánnal készül a profi bemutatkozásra, amelyre nem kell sokat várnunk, hiszen a tapolcai gálán, március 19-én, már a kötelek között láthatjuk a technikás bunyóst.
A dip.hu kérdezte a főszereplőt, Kertész Henriket terveiről, az edzőt, Deél Istvánt, s a két menedzsert arról, milyen esélyt látnak arra, hogy a debreceni ökölvívó a profik között is a csúcsra érjen.

Kertész Henriknek tettük fel az első kérdést: A technikás, nehezen megüthető, de nem verekedős bunyósok közé tartozol. Nem tartasz attól, hogy a profik kőkemény világában, ahol a kisebb-nagyobb szabálytalanságok szinte hozzátartoznak a mérkőzéshez, széttördelik a bunyódat, s így nem tudod megvillantani a rád jellemző vívóstílust?

K.H. - Persze, furcsa lesz, de fel kell készülnöm ezekre a szituációkra is. Az elején biztos szoknom kell majd ezt a harcmodort, de úgy érzem, meg tudom oldani ezeket a feladatokat. A megszokott stílusomat próbálom a hivatásosok között is bemutatni, hiszen ez az erősségem, viszont gazdaságosabban, megfontoltabban kell majd bunyóznom. A háromperces menetekre jól be kell osztani az erőmet, s nagyon fontos a megfelelő ütőtáv eltalálása is.
Az is lényeges, hogy fentebb megyek néhány súlycsoportot - a 61,2 kilogrammos kategóriában fogok bokszolni -, így nagy súlyt helyezünk a fizikális felkészülésemre, egyszóval, állok elébe a brutális ellenfeleknek!

Az amatőrök között, ha elvesztettél egy-egy meccset, az nem okozott különösebb problémát, ment tovább a verkli. A hivatásosoknál azonban egy vereség könnyen derékba törheti a bunyós pályafutását, kieshet a kegyeltek közül, s utána pedálozhat újra azért, hogy a menedzserek komolyan számoljanak vele. Nem nyomaszt a tudat, hogy nem hibázhatsz?

K.H. - Az amatőrök között nagyon erős ellenfelek ellen bunyóztam, úgy gondolom, azok keményebbek voltak, mint amilyenek leendő profi ellenfeleim lesznek, legalábbis az elején.

Intelligens, fifikás srác vagy, mindig összeszedetten és okosan nyilatkozol, s nem utolsó sorban, az arcodon sem hagytak nyomot a beszedett találatok. Öt-hat győztes meccs után, valószínűleg a média is "megtalál" majd. Fel vagy készülve erre a fokozott érdeklődésre?

K.H. - Március 19-én, Tapolcán mutatkozom be a profik között, ezt a gálát közvetíti a TV2, de nem tudom, hogy az én mérkőzésem képernyőre kerül-e. Szokatlan még számomra ez a világ, igyekszem majd beleszokni, de jobban örültem volna, ha egy kicsit csendesebb lenne a bemutatkozásom. Őszintén megmondom, izgulok, de ígérem, nagyon keményen küzdök majd a ringben.

Deél István, Henrik edzője nem félti tanítványát a profi világ kihívásaitól:

D.I. - Ez is csak bunyó, a balegyenest itt is ugyanúgy kell ütni, mint az amatőrök

Deél István
 között. Henrik kitűnően védekezik, s a hivatásosok között sem hátrány, ha nehezen tudják megütni az embert. Természetesen a gazdaságos ökölvívás itt alapfeltétel, nem lehet úgy rohanni a ringben, mint az amatőröknél, növelnünk kell majd Henrik ütőerejét, s az állóképességét is magasabb szintre kell fejleszteni.
Február 16-tól, Szabó Sándor elnök úrnak köszönhetően, főállásban foglalkozhatom Henrikkel és a DVSC amatőr bunyósaival. 25 év után hagytam ott a munkahelyemet - eddig mellékállásban végeztem ezt a munkát -, készen állok az új kihívásokra, s remélem, olyan sikereket érünk el a profik között, hogy a debreceni közönség büszke lesz ránk.

Kertész Henrik elhatározása mellett, nagyrészt Szabó Sándornak is köszönhető, hogy a debreceni bunyós a profik táborába állt. A debreceni üzletember így emlékszik a történtekre:

Sz.S. - Rácz Félix társaságában néztem a Magyar Bajnoki döntőt, ahol Henrik pontozással kikapott a Vasas versenyzőjétől, Ladányi Robitól. Mérges voltam, mert szerintem a versenyzőm simán győzött, s ekkor félig komolyan, félig viccesen megkérdeztem Félixet, akar-e egy jó profi versenyzőt? A válasz csak annyi volt: "Persze, megbeszélhetjük!" Később, néhány tárgyalás után, már ment minden a maga útján.
Én nem az anyagi haszon miatt menedzselem Henriket, nekem ez elsősorban érzelmi kérdés, hiszen nyolcéves kora óta ismerem őt. Nagyon sok mindent végigcsináltunk együtt, barátomnak tekintem, s most a profi pályafutását is szeretném egyengetni, Rácz Félix menedzserrel együtt, akihez mindig korrekt üzleti kapcsolat fűzött.
Azt még feltétlenül el szeretném mondani, nagy öröm számomra, hogy Deél István személyében főállású edző irányítja majd Henrik felkészülését, de mellette, a klub 62 igazolt amatőr versenyzőjének a tréningjeit is tovább irányítja majd.

Rácz Félix, a hazai professzionális ökölvívás első számú menedzsere már művésznevet is talált védencének:


Rácz Félix
fotó: profibox.hu


R.F
. - Az I. Henrik név tökéletesen illene a versenyző által képviselt stílushoz, uralkodóhoz méltóan, elegánsan, szépen és okosan teszi a dolgát a ringben, minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy szép karriert fusson be a profik között. Csiszolt technikája és kitűnő vívóstílusa mellé az idők folyamán megfelelő keménységre is szert tesz majd. Ebben segítségére lesz a kitűnő edző, Deél István, aki letette már névjegyét a szakmában, s a felkészülés során csúcsformába hozza majd az ökölvívót.
Az edzések mellett kielemzik videóról a leendő ellenfél stílusát, és ehhez szabják majd a megfelelő taktikát. A cél, hogy Deél edzővel és Szabó Sándorral együtt, olyan kitűnő és eredményes bunyóssá "gyúrjuk" Henriket, aki a ringben elért sikerei mellet, a média érdeklődésére is számot tarthat.
A kétkedőknek - akik szerint Kertész stílusa nem megfelelő a profi bunyóhoz - üzenem, hogy Kovács Attilát is "temették" már az elején, de azóta a Vipera sorra nyeri mérkőzéseit, s az istálló egyik meghatározó ökölvívójává vált. Azt szeretném, ha ezt az utat járná be Kertész Henrik is.

BéZé

  Kapcsolódó cikkek
- Sándor Tamást igazi profivá érlelték a külföldön töltött évek!
- A mélység titka
- Szelek szárnyán
- Csajok a csúcson!
- A "Hóhér"és a "Zsivány" keményen készül az új kihívásokra
- Szabó Beáta az ökölvívó Európa-bajnokságra készül
- Aikidó videók: UdekimeNage2
- Sidó Csaba 25 éve szolgálja a debreceni labdarúgást
- Aikidó videók: UdekimeNage1
- Aikido videók: TenChiNage
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Keresés

rovaton belül
Keress


Randi

Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2005 Debreceni InfoPortál